Hlavní obsah

Woods po páté operaci neví, zda stihne dubnové Masters

Po pátém operačním zákroku problematických zad hvězdný golfista Tiger Woods připustil, že možná nestihne dubnové Masters. Pětačtyřicetiletý Američan slavný major v Augustě vyhrál naposledy před dvěma lety a celkem pětkrát. Další boj o zelené sako začne za šest týdnů.

Foto: ČTK

Tiger Woods se raduje z titulu mistra světa ve hře na jamky.

Článek

Woods oznámil v polovině ledna, že má za sebou další drobnou operaci páteře kvůli odstranění úlomku meziobratlové ploténky, která mu tlačila na nerv a způsobovala bolesti. Návrat očekával v půlce března, ale rehabilitace si vyžádá delší čas.

"Cítím se docela dobře, ale jsem hodně ztuhlý. Nemám moc času a mám jen jedna záda. Čeká mě magnetická rezonance, abychom věděli, zda se to konečně zahojilo a jestli budu moct zahájit další činnosti," řekl Woods během turnaje PGA Tour v Pacific Palisades, kde předal vítěznou trofej krajanovi Maxi Homovi. Na dotaz, zda stihne Masters, vítěz 15 majorů dodal: "Doufám, že ano."

Rodák z Los Angeles Homa ovládl v neděli turnaj Genesis Invitational na svém milovaném hřišti a na okruhu PGA získal druhý titul. Rozhodl o něm v rozstřelu na druhé jamce. I druhý Tony Finau se během čtyř kol dostal na skóre dvanáct ran pod par.

Reklama

Související témata: