Hlavní obsah

Záhadná smrt. Ragbyová hvězda byla nalezena mrtvá ve Florencii

Na podlaze muž bez známek života, vedle žena v tratolišti krve volající o pomoc. Scénu jako z hororu zažil o víkendu personál hotelu Continentale ve Florencii. Vyšetřování záhy odhalilo, že mrtvý muž je bývalá britská ragbyová hvězda Ricky Bibey. A nejen anglický tisk si nyní klade otázku, co se v Toskánsku vlastně přihodilo?

Foto: Twitter @WTrinityRL

Ricky Bibey na archivním snímku v dresu Wakefield Trinity Wildcats.

Článek

Čtyřicetiletý Bibey přicestoval se svou o tři roky starší společnicí do luxusního hotelu na dohled od slavného Ponte Vecchio v pátek večer a pár bezprostředně po ubytování vyrazil do rozpálených ulic. Zpět se měli vrátit kolem druhé hodiny ranní, podle svědků „hodně v náladě". Kolem osmé hodiny personál hotelu zaznamenal volání o pomoc a pokojská v prvním patře narazila na křičící polonahou zakrvácenou ženu a bezvládné tělo muže.

„Okamžitě jsme přivolali policii a záchranáře, muž byl ale přímo na místě prohlášen za mrtvého. Doufáme, že víc napoví pondělní pitva. Bezpečně víme, že v případu nefiguruje nikdo další," uvedl zdroj deníku Daily Mail. Zranění ženy se naopak ukázalo jako vážnější a vyžádalo si operaci. „Proto ještě nedošlo k výslechu," dodal zdroj.

Policie podle listu The Sun pracuje s verzí, že Bibeyho postihl infarkt nebo mozková příhoda, která mohla nastat během sexuálních hrátek. Vyšetřovatelé ale údajně nevyloučili ani domácí násilí. „Zajištěné vzorky určitě odhalí případné stopy drog, viagry či jiných látek," píše list.

Bibey se živil ragby do roku 2012, ve dvou nejvyšších anglických soutěžích odehrál 215 zápasů v týmech Wigan Warriors, Leigh Centurions, St. Helens, Oldham a Wakefield Trinity Wildcats. Připsal si i tři starty za reprezentační áčko. Po konci kariéry provozoval firmu na mytí oken a věnoval se realitám.

Reklama

Související témata: