Hlavní obsah

Zájmy profesionálních sportovců bude hájit nová asociace

Zájmy českých profesionálních sportovců napříč odvětvími bude nově hájit a prosazovat Asociace profesionálních sportovců (AsProS). U jejího zrodu stojí například bývalý badmintonista Petr Koukal, někdejší reprezentant v běhu na 400 metrů překážek Jiří Mužík nebo právnička Markéta Vochoska Haindlová. Zakladatelé asociace o jejím vzniku informovali v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Markéta Vochoska Haindlová na archivním snímku

Článek

Součástí projektu budou nejen současní a bývalí sportovci, ale i lidé, kteří mají ve sportu jiné role a mohou nabídnout členům asociace své služby. Jedná se například o fotografa Ondřeje Pýchu nebo hráčského manažera Pavla Zíku. Jako svůj hlavní cíl nová asociace prezentuje zdůraznění sportovce jako základního a nejdůležitějšího prvku sportovního prostředí.

AsProS má ambice reprezentovat hlas sportovců při jednáních se sportovními organizacemi i státními institucemi.

"Ze své praxe vím, že se často zapomíná na to, že tím, kdo v první řadě tvoří finální sportovní produkt, jsou právě sportovci. V nedávné době se na mě obrátili i sportovci z odvětví, která nejsou tolik sledovaná, a svým přístupem mě dovedli k myšlence založit organizaci, která bude hájit zájmy sportovců napříč celým spektrem sportů bez ohledu na to, zda se v nich soutěží individuálně či v kolektivu. Taková asociace v Česku chybí a já věřím, že díky jejímu vzniku dojde ke sjednocení českých sportovců, které povede k prosazení tolik potřebných změn," uvedla Vochoska Haindlová.

Nová asociace se bude vedle profesionálních sportovců věnovat i mládeži a bude se snažit sportovní profesionály podpořit i po skončení jejich kariéry.

Reklama

Související témata: