Hlavní obsah

Zápasník Omarov na ME vypadl ve čtvrtfinále, Novák má šanci na bronz

Pro olympionika Artura Omarova skončilo mistrovství Evropy v zápase v Budapešti vyřazením ve čtvrtfinále. O bronz může v neděli usilovat jeho reprezentační kolega Petr Novák, jenž se dostal do oprav díky postupu svého přemožitele do finále.

Foto: Foto: facebook Artur Omarov

Zápasník Artur Omarov.

Článek

Jediný zástupce českého zápasu na loňských OH v Tokiu Omarov vstoupil do soutěže v řecko-římském stylu v kategorii do 97 kg vítězstvím 4:3 nad Litevcem Viluisem Laurinaitisem. V dalším kole ho zdolal 7:2 Rakušan Daniel Gastl, jenž následně v semifinále vypadl, takže Omarova do oprav nevytáhl.

V kategorii do 82 kg měl Novák na úvod nejsilnějšího možného soupeře, loňského mistra světa a světovou jedničku Rafiga Husejnova. Český zápasník s ázerbájdžánským favoritem prohrál 1:5, ale vzhledem k tomu, že Husejnov podle očekávání prošel do souboje o zlato, dostal Novák šanci v turnaji pokračovat. O postup do duelu o bronz se v neděli střetne s Maďarem Tamásem Lévaiem.

V opravách dnes neuspěl v nejtěžší kategorii do 130 kg Štěpán David, jehož porazil 5:1 Fin Konsta Johannes Mäenpää. V kategorii do 72 kg porazil Jakuba Bielesze v osmifinále 15:7 Litevec Kristupas Šleiva, který následně vypadl a nejmladší člen české výpravy tak na ME skončil.

Reklama

Související témata: