Hlavní obsah

Závěrečný dostih Trojkoruny Belmont Stakes vyhrál favorit Mo Denegal

Závěrečný dostih americké Trojkoruny Belmont Stakes vyhrál favorizovaný hřebec Mo Denegal pod žokejem Iradem Ortizem. Slavný závod skončil dvojnásobným triumfem trenéra Todda Pletchera, druhá totiž skončila rovněž jím připravovaná klisna Nest vedená Ortizovým bratrem Josém. Senzační vítěz květnového Kentucky Derby Rich Strike na nejlepší tentokrát nestačil a doběhl šestý.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Ilustrační foto.

Článek

Pletcher oslavil na Belmont Stakes čtvrtý triumf a šestý celkově v dostizích Trojkoruny. Majitele obou nejlepších koní Mikea Repolea výsledek nadchl. "Čtyřicet let to byl můj sen. Tohle je největší newyorský dostih a vyhrát tady, s rodinou a fanoušky..., jsem ohromený. Byl to vždycky můj cíl v životě koňáka a teď jsem to dokázal," rozplýval se newyorský miliardář.

Čtvrtým rokem po sobě každý z dostihů Trojkoruny vyhrál jiný kůň, v květnovém Preaknes Stakes v Baltimoru triumfoval Early Voting pod Josém Ortizem. Naposledy prestižní trofej za vítězství ve všech třech dostizích získal v roce 2018 jako třináctý kůň v historii Justify. O tom, že letos Trojkoruna udělena nebude, bylo rozhodnuto už poté, co Rich Strike nestartoval v Preaknes Stakes.

Reklama