Hlavní obsah

Lehmannovi někdy přeskočilo. Zakázal nám mluvit česky, vzpomíná Látal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V neděli jabloneckého kouče Radoslava Látala čeká jeho první Podještědské derby. Doma s Libercem se pokusí urvat premiérovou výhru zelenobílých v této sezoně. „Jako hráč jsem měl takové zápasy velmi rád,“ říká v dalším díle podcastu Bodlo 58násobný reprezentant, vicemistr Evropy 1996, vítěz Poháru UEFA 1997 či mistr ligy s Ostravou.

Upoutávka na podcast Bodlo s Radoslavem LátalemVideo: Sport.cz

 
Článek

V pořadu mimo jiné zavzpomíná na památná derby v dresu Schalke 04 s Dortmundem či vyhrocené bitvy mezi Piastem Gliwice a Górnikem Zabrze v Polsku, kde byl zvolen nejlepším trenérem tamní ligy v sezoně 2015/2016.

Celkem nastoupil do čtrnácti bitev mezi Schalke 04 a Dortmundem. „To byla pořádná derby, v Německu největší. Už týden se o tom psalo v novinách, byla spousta tiskovek. Po vylosování německé ligy bylo derby s Dortmundem vyprodané jako první, každý chtěl být na stadionu,“ říká Látal, který hned ve svém prvním zápasu proti odvěkému rivalovi skóroval.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Jablonce Radoslav Látal.

„Hlavně si pamatuju derby, kdy jsme v Dortmundu vyhráli 4:0. Tohle se zapomenout nedá,“ přiznává Látal, který se Schalke 04 v roce 1997 dobyl i tehdejší Pohár UEFA po penaltovém rozstřelu s Interem Milán. „Věděli jsme, že když se udržíme až do penaltového rozstřelu, bude to dobré, protože jsme měli výborného brankáře,“ zmiňuje legendárního gólmana Jense Lehmanna.

Odehrál s ním celkem 145 zápasů. „Strašně poctivý gólman. Nad rámec tréninků měl i osobního brankáře, pro fotbal by udělal všechno. Teď to řeknu zle, ale když mu v hlavě přeskočilo, dokázal být v šatně i nepříjemný,“ přiznává 53letý kouč Jablonce a v podcastu převypráví i jednu perličku s Lehmannem spojenou nebo prozradí, kam se chodí uklidňovat po nepovedených zápasech či pokud ho někdo naštve.

Reklama