Hlavní obsah

DIREKT: Vémola se upíná k vysněné mega bitvě. Co plánovaný konec kariéry?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z nejpopulárnějších českých bojovníků Karlos Vémola sice v posledních dnech s radostí obráží kina, kde slavnostně představuje svůj nový film s názvem „Karlos“, pochopitelně ale nezapomíná ani na úspěšnou kariéru bijce, která spěje ke svému poslednímu boji. K němu dojde 8. června na fotbalovém stadionu v Edenu proti Attilu Véghovi. „Poslední zápas? U Karlose člověk nikdy neví,“ říká v pořadu o bojových sportech s názvem Direkt André Reinders, Vémolův trenér, který nadále cítí zklamání z konce loňského roku, kdy Terminátor drtivě padl v bitvě se slovenským rivalem Samuelem „Pirátem“ Krištofičem.

Druhý díl pořadu o bojových sportech DirektVideo: Sport.cz

 
Článek

Vémola v těchto dnech dává úlevu své hlavě, která se vzpamatovává z turnaje Oktagon 51 v pražské O2 areně, v níž zažila tvrdé KO již v prvním kole proti Krištofičovi. Porážka se zařadila mezi největší překvapení posledních let na domácí bojové scéně.

„Jsem ohromně zklamaný. Po Karlosovi jsem druhý člověk, kterého to nejvíc mrzí, ale ke sportu to bohužel patří. Stačí drobná chyba, a je konec. Se vším respektem k Pirátovi si ale myslím, že měl maličko i štěstí. Věřím tomu, že 9 z 10 zápasů by Karlos vyhrál. Byl ve formě, ve které jsem ho dlouho nezažil,“ říká Reinders. „Musím ale říct, že Pirát byl připravený excelentně,“ přiznává.

Karlos Vémola padl. Samuel Pirát Krištofič ho v prvním kole zneškodnil ukázkovým KOVideo: OKTAGON TV

Vše tak spěje k Terminátorově poslednímu boji, a sice velkolepě na fotbalovém stadionu v Edenu, kde dojde na Odvetu století s dlouholetým rivalem Attilou Véghem. „U Karlose člověk nikdy neví. Neustále hledá motivaci a cíle. Je schopen se probudit a říct si, že chce ještě něčeho dosáhnout a jít dál. Závěr se určitě blíží, ale zda to bude s Attilou, nedokážu říct,“ přemítá nad situací bývalý zápasník KSW či GCF.

Právě nedávná porážka může v příštím souboji paradoxně pomoct. „Nejde to úplně hodit za hlavu. Není to fotbal nebo hokej, kdy za týden hrajete znovu a můžete tu pachuť porážky napravit. Karlosova první reakce byla, že je to porážka, ze které si nemá co vzít. Já jsem mu oponoval, protože je to naopak. Víme, s čím Attila půjde do zápasu, a lépe se na to připravíme,“ tvrdí Reinders po boku průvodce pořadu Patrika Skřížaly.

Již v dubnu čeká důležitý zápas na nejúspěšnějšího českého bojovníka Jiřího Procházku, který se na jubilejním turnaji UFC 300 porve s Rakušanem Aleksandarem Rakičem. Bitva může napovědět o dalším titulovém vyzyvateli v polotěžké divizi. Nejblíže k zápasu s šampionem Alexem Pereirou v tuto chvíli má nakročeno Američan Jamahal Hill, který loni pás kvůli zranění uvolnil.

„Rakič je typ bojovníka, který by mu mohl sedět. Měl dlouhé pauzy, je to spíš postojář. Za mě není tak tvrdý jako Pereira, ale myslím si, že Jiří by měl být v zápase lepší. Pokud si připíše výhru, tak to bude hodně zamotané a bude záležet na vedení UFC, kdo bude mít dřív šanci se utkat o titul.“

Řeč přišla i na blížící se obrovský boj v polské organizaci KSW, kde se bude o prozatímní titul lehké váhy ucházet český bijec Leo Brichta, který si to 17. února na turnaji v Liberci rozdá s moldavským bojovníkem Valeriem Mirceou. „Je to obrovská výzva a šance se nesmazatelně zapsat nejen do historie českého, ale i polského MMA. Byl by první Čech, kterému by se to povedlo,“ ví Reinders a zmiňuje předchozí neúspěchy v titulových bitvách.

Rovněž se probírá blížící se turnaj (27. ledna) Oktagon 52 v anglickém Newcastlu, což pro domácího giganta znamená druhou zastávku na britských ostrovech, na nichž se představí i dva čeští zástupci – Matěj Peňáz a Jan Široký. Prvně jmenovaný by se v případě triumfu dostal na dostřel titulu. Nechybí ani rubrika „Poznej MMA“, kde Reinders ve svém pražském gymu představuje techniky přenášení zápasů na zem.

Reklama