Hlavní obsah

Jiříček se mýlí, tenhle tým si pamatovat budeme. O nevídaně vyspělé dvacítce i palci nahoru pro Rulíka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhého si nikdo nepamatuje. Takovou větu pronesl po finálové prohře s Kanadou v prodloužení na hokejovém MS dvacítek David Jiříček. Direktoriátem turnaje vyhlášený nejlepší obránce šampionátu a rovnez clen All star týmu se plete. Navzdory stříbru si parádní jízdu a hlavně výkony českých mladíků budou tuzemští fanoušci dlouho pamatovat. Právě skončenému podniku v Halifaxu a Monctonu se se věnují redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém díle podcastu Za mantinelem. Došlo však i na domácí extraligu a Jaromíra Jágra, jenž se dočkal prvního soutěžního gólu po padesátce.

Upoutávka na podcast Za mantinelem. Tentokrát o stříbrné medaili české dvacítky na MSVideo: Sport.cz

 
Článek

Jako jediní na šampionátu neprohráli po 60 minutách. Před turnajem jim snad nikdo nedával šanci na zisk medaile, přesto čeští mladíci čekání na cenný kov z juniorského MS po 18 letech ukončili. A dokonce nebyli daleko zlatu, finálovou bitvu v Kanadě ztratili až v prodloužení.

„Tahle medaile není ubráněná, vyškrábaná ze zoufalství. Naopak je dosažená hokejovou kvalitou. Vždycky se říká, že jednotlivci musí dát svůj um ve prospěch týmu a potlačit ego. A tentokrát to přesně platilo," poukazuje Kézr na fakt, že každý hráč v mužstvo přesně plnil roli, kterou mu trenérský štáb v čele s Radimem Rulíkem svěřil.

„Na dvacítku působil český národní tým až neuvěřitelně vyzrále. Dlouho jsem neviděl takhle takticky vyzrálý výkon v podání českého mládí," přidává se Škvor.

Foto: Darren Calabrese, ČTK/AP

Čeští hokejisté během třetí třetiny finále MS dvacítek senzačně smazali náskok Kanady. V prodloužení však urvala zlato Kanada.

Někteří čeští hokejisté sice bolestivou finálovou prohru přímo na ledě oplakali, časem ale i oni jistě docení, jak velkého úspěchu v Halifaxu dosáhli. „Že máme po 18 letech medaili ještě neznamená, že na ni nebudeme dalších 18 let čekat. Co ale dokázal Radim Rulík s týmem udělat, je příslib a cesta, kudy český hokej musí jít," dodává Kézr.

Dvacítce k úspěšnému turnaji gratulovala řada českých hokejových legend včetně kladenského Jaromíra Jágra. I na něj v novém díle podcastu Za mantinelem došlo. Konkrétně k jeho trefě proti Plzni s dresem paní Poldi na prsou, která byla jeho premiérovou po padesátce.

Reklama