Hlavní obsah

Ledecká, Sáblíková. A kdo dál? Další medailové žně se zdají být utopií

Budou to olympijské hry, jaké dosud nezažili sportovci, diváci ani novináři. Peking nachystal sportovní svátek v době stále ještě pokračující pandemie koronaviru a rozhodl se udělat všechno možné pro to, aby se mezi sportovci nákaza nešířila a nikdo kvůli covidu nepřišel o svůj olympijský sen. Může se to povést? Také o tom debatovali ve speciální předolympijském díle podcastu Mixzóna redaktoři Sport.cz Michal Osoba, Pavel Novotný a Jan Škvor.

Foto: Sport.cz s Právo

Článek

Opatření, která platila vloni v létě v Tokiu, si vynásobte dvěma, tahle bublina bude opravdu neprostupná. Takové jsou zatím zprávy z dějiště her a není důvod jim nevěřit. Atmosféra her tím jistě utrpí, sportovci cestují do Číny s obavami z testů, ani neprobíhá tradiční setkávání a družení se jako v minulosti. Ale taková je daň za současnou dobu a to, že se hry vůbec můžou konat.

V další části Mixzóny přišla na přetřes očekávání od české výpravy. Ta s ohledem na probíhající zimní sezonu nejsou tolik optimistická, zisk sedmi či osmi medailí jako na předchozích hrách se zdá být nereálným. Přijde nějaké příjemné překvapení? Adeptů, kteří už dokázali zabodovat ve světové špičce ve výpravě, je hned několik.

Samostatným tématem je hokejový turnaj. Vlastně hned dva. Poprvé se na hrách představí i český ženský tým, který by mohl být černým koněm turnaje. A na co se těšit během mužského turnaje ochuzeného o účast hráčů z NHL? I to se řešilo ve speciálu Mixzóny věnovaném hrám v Pekingu.

Kolik medailí získá česká výprava na ZOH v Pekingu?
Žádnou
11,5 %
Jednu nebo dvě
51,1 %
Tři až pět
32,9 %
Šest a více
4,5 %
Celkem hlasovalo 2374 čtenářů.

Reklama