Hlavní obsah

Legendární bombarďák Koller: Švédsko je nečitelné. Polsko je závislé na Lewandowském

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Je nejlepším kanonýrem české reprezentační fotbalové historie. Jan Koller v jednadevadesáti zápasech za národní tým nasázel pětapadesát branek. Jednu vstřelil i na mistrovství světa, o které se jeho následovníci utkají nyní v baráži se Švédskem, v případě úspěchu pak nastoupí do duelu s Polskem. Jak bývalý excelentní kanonýr vidí své nástupce v národním týmu? A co soudí o nadějích českého týmu?

Upoutávka k podcastu Bodlo s Janem Kollerem

 
Článek

„Moc bych si přál, abychom na šampionátu v Kataru nechyběli. Je to svátek fotbalu. Zažil jsem mistrovství světa i mistrovství Evropy. Kontinentální turnaj je asi na vyšší úrovni. Ale co se děje kolem, v tom je mistrovství světa prostě na úplně jiném levelu. Prostě turnaj pro celou planetu," přemítá Jan Koller.

„Poslední EURO se mi nelíbilo z hlediska herní stránky. Slabší týmy hrají hodně defenzivně, byla to nuda. Já jsem pro šestnáct týmů, čtyři skupiny, nejlepší dva týmy postupují. Hraje se na vítězství. Nikdo nekalkuluje s tím, že postoupí z třetího místa," dumá Koller, jenž by byl zásadně proti, aby se mistrovství světa hrálo každé dva roky. „Turnaj by ztratil na výjimečnosti. Zevšedněl by a nejednalo by se o svátek fotbalu."

Hložek vs. Elanga. Srovnání dvou talentů v pořadu Přímák.Video: Dominik Hejbal

Rozebírá i následovníky na hrotu v národním týmu. „Patrik Schick je hráč, jakého jsme dlouho nikde neměli. Naposledy vlastně Milana Baroše. Je to geniální útočník, má excelentní zakončení, jde o komplexního hráče. Po dlouhé době jde o českého fotbalistu, jenž se může prosadit v top klubu," říká Koller na adresu útočníka, který však národnímu týmu v bitvě proti Švédsku nepomůže kvůli zranění.

„Bundesliga mu hodně pomohla. Je vidět, jak moc zesílil. Hlavně v osobních soubojích. Itálie je spíše takticky zaměřená, ale německá liga vyžaduje své. To by mohl potvrdit i Tomáš Rosický. Patrik nabral muskulaturu, je silnější psychicky. Stal se z něj komplexní hráč. Teď jen správně vybrat další klub, aby mohl rozvíjet svůj talent," míní Koller.

A co soudí o Jan Kuchtovi a jeho ruské misi v Lokomotivu Moskva? Je správné z pohledu bývalého útočníka Sparty, aby ještě na Letné setrval Adam Hložek. Poslechněte si podcast Bodlo.

3. díl pořadu Přímák, kde na Sport.cz rozebral šance českých fotbalistů v bitvě se Švédskem expert František Straka.Video: Sport.cz

Reklama

Související témata: