Hlavní obsah

Ligu sráží absence konkurence. Má smysl hrát s šestnácti kluby?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mimořádným fotbalovým představením skončila o víkendu podzimní část fotbalové ligy. Baník remizoval doma se Slavií a šest gólů, dvě červené karty a dvě penalty obstaraly tu nejlepší reklamu na fotbal. Proč ale takových zápasů není v české nejvyšší soutěži více? „Protože v lize chybí konkurence,“ vynáší nemilosrdný soud trenér a internacionál Stanislav Levý v šesté epizodě podcastu Bodlo, kde rozebral ligový podzim spolu s redaktory Sport.cz Zdeňkem Pavlisem a Radkem Malinou.

Foto: Sport.cz

Bodlo

Článek

Slavia, vládce tří posledních sezon z pražského Edenu, je před zimní pauzou na první příčce. Ovšem o pouhý bod před Plzní. A do boje o titul se hlásí i Sparta a nečekaně také Slovácko. „Trpišovského tým určitě nebude tak dominantní jako v minulých ročnících," předvídá Trpišovského, že bitva o titul bude atraktivní.

Ale dočkají se diváci dalších podobných představení, jako bylo poslední podzimní? „Tři čtyři mužstva jsou odskočená a zbytek hraje o to, aby přežil a nesestoupil. A další sezonu je scénář stejný. Pořád dokola. Chybí konkurence," má jasno Levý.

Vyzdvihuje právě Slovácko, které se přihlásilo razantně do titulových dostihů. „Protože radikálně změnilo způsob myšlení. Dříve razilo cestu s mladými a odchovanci, které chtělo následně prodávat. Teď vsadili na zkušenost. Samozřejmě museli pozměnit i rozpočet, ale výsledek je, že jsou na špičce," chválí Levý klub, kde působil jako sportovní ředitel.

Co soudí o formátu ligy, která se po třiceti kolech rozdělí do tří skupin? Je správné hrát ligu v českých podmínkách se šestnácti kluby? A co soudí o teplickém angažování Jiřího Jarošíka na post hlavního trenéra v boji o záchranu?

Reklama