Hlavní obsah

Největší úleva? Když sekl s fotbalem. Teď jsem šťastný, usmívá se Pokorný. Čím ho zarazil Coufal?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vyhrál ligu i domácí pohár, zažil evropské poháry, reprezentoval a vykopal si angažmá ve francouzské lize, kde hlídal třeba Di María. Přesto Lukáš Pokorný ve 28 letech úspěšnou kariéru profesionálního fotbalisty dobrovolně ukončil. „Asi jsem v životě nezažil větší úlevu,“ přiznává v dalším díle podcastu Kopačky na hřebíku.

Upoutávka na 12. epizodu podcastu Kopačky na hřebíku. Hostem Sport.cz byl Lukáš PokornýVideo: Sport.cz

 
Článek

Dnes se bývalý stoper chystá na dráhu silového kouče, v Praze buduje vlastní posilovnu. „Připravuji projekt tréninkového centra, posilovny, kde bude tým trenérů, fyzioterapeutů a podle mě tam budeme mít moc fajn služby a zázemí, o což se já budu starat, ale i trénovat. Už se to blíží a moc se na to těším," vypráví bývalý stoper.

S fotbalem začínal v rodném Liberci, odkud před pěti lety přestoupil do francouzského Montpellier. Poté působil ve Slavii a Bohemians, ale vloni na podzim úspěšnou kariéru uzavřel. Svého rozhodnutí během půl roku nelitoval.

„Myslím, že to ani nepřijde. Se svým rozhodnutím jsem byl extrémně smířený a vyrovnaný a věděl jsem, že je správné," říká bývalý stoper.

Nejvíce zápasů ve své kariéře odehrál s Vladimírem Coufalem. „Pamatuju si úplně první zápas Cufa, když přišel do Liberce. Hráli jsme s béčkem v Raspenavě a on nám šel pomoct. První poločas odehráli hráči jako Butenin, Morozenko a my jako béčko jsme šli na druhý poločas. Cuf s námi byl všehovšudy asi hodinu a před začátkem na nás začal řvát: Tak se ukážeme, že jsme lepší než oni! Sám pro sebe jsem si říkal: Co tady křičíš, jsi tady chvilku, tak buď zticha," směje se dnes při této vzpomínce Pokorný.

V podcastu vzpomíná mimo jiné i na reprezentaci, euforickou vlnu v Montpellier a zápas na hřišti PSG, čekání na dres Falcaa či proč to podle něj měl na začátku ve Slavii těžší než ostatní.

Reklama

Související témata: