Hlavní obsah

O hokejové síle Hradce, Pardubic i té osobní Jaromíra Jágra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tuzemská hokejová síla je teď nebývale koncentrována ve východních Čechách a dva velcí rivalové, jako by se předháněli, kdo se blýskne víc. A tak když Pardubice od začátku sezony dominují extralize, kde si díky úternímu vítězství nad Vítkovicemi vybudovaly už sedmibodový náskok, hradecký Mountfield se alespoň rozhodl kontrovat postupem do čtvrtfinále Ligy mistrů. A ze hry vyřadil švédského mistra Färjestad, což je slušný kousek. Také o tom je další díl hokejového podcastu Za mantinelem, kterým vás provázejí Martin Kézr a Robert Sára.

Upoutávka k podcastu Za mantinelem - tentokrát o hokejové síle Hradce, Pardubic i té osobní Jaromíra JágraVideo: SPORT.CZ

 
Článek

Byl to v úterý z českého pohledu velký hokejový podvečer, v němž se už osamocený tuzemský zástupce statečně prodral do čtvrtfinále Ligy mistrů. A k tomu se ve stejné době v Ostravě hrál extraligový šlágr mezi druhými Vítkovicemi a prvními Pardubicemi, po kterém hosté ještě navýšili svůj náskok v čele soutěže. Především na tyto dva zápasy se v podcastu Za mantinelem zaměřili hokejoví reportéři Sport.cz.

Co podle nich pomohlo Hradci k postupu? Kus štěstí, skvělý výkon brankáře Kiviaha a rovněž týmové pojetí, v němž se mnozí hráči dostali na své maximum. Však také kouč Tomáš Martinec po utkání říkal: „Spousta kluků hrála na hraně svých možností, byli poctiví a obětaví. Soupeř má hodně individualit, což bylo znát. Podobně silnému celku můžete vzdorovat jen týmovým výkonem a charakterem."

A ono čtvrtfinále proti Zugu rozhodně nemusí být konečnou...

Velké věci se děly i v Ostravě, kde výtečný mač sledoval reprezentační kouč Kari Jalonen. Pardubický obránce Tomáš Dvořák se blýskl dvěma góly v rozmezí 25 vteřin, o čemž pak žertoval: „Dva góly za jedno střídání jsem snad nikdy nedal. Myslím, že ani v mládeži ne."

Kam až to oba týmy mohou dotáhnout a jak našlapaná je dolní polovina tabulky je také tématem podcastu.

Ten se dotýká i silného osobního vyznání Jaromíra Jágra svému zemřelému otci, který byl součástí jeho smuteční řeči a zveřejnil ho také na sociálních sítích.

Reklama