Hlavní obsah

Odpískala olympiádu a přišla úleva. Nedokážu si představit, že bych jela, přiznává Samková

Přišla do studia vcelku jistým krokem, byť na velké poskakování to ještě není. Za čtyři měsíce, které uplynuly od jejího těžkého úrazu, už se snowboardkrosová olympijská vítězka Eva Samková vrátila do normálního života, ale cesta od zlomeniny obou nohou k vrcholovému sportu je hodně náročná. Hovořila o ní v podcastu Mixzóna.

Eva Samková ve studiu podcastu Mixzóna.

 
Článek

Vypadalo to jako zběsilý nápad, pokus o medicinský zázrak. Stihnout olympiádu? Za necelé dva měsíce? Samková se ale odmítala předem vzdát. „Nechtěla jsem to odpískat hned. Když vám doktoři řeknou, že je šance tak jedno nebo dvě procenta, stálo za to zkusit to stihnout, i když to bylo víceméně nemožné,“ vysvětluje.

V lednu pak učinila definitivní rozhodnutí. Útok na její třetí olympijskou medaili se minimálně o čtyři roky odložil. „Hrozně se mi ulevilo,“ přiznává Samková. „Předtím to bylo náročné, protože čas utíkal, byla jsem ve stresu. Když jsem to rozhodnutí učinila, tak už jsem aspoň věděla, na čem jsem,“ vypráví.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Eva Samková - Samčízant (@eva_samkova)

Mohla dopřát kotníkům víc času na rekonvalescenci, byť ji ještě v červnu čeká zákrok, při němž jí lékaři odstraní šrouby z nohou. A dvakrát už se byla projet i na snowboardu. „Byla jsem ráda, ale s tím pocitem si nedokážu představit, že bych na olympiádě závodila,“ přiznává Samková.

Vrátila se už do sedla svých oblíbených koní a dopřála si i skromný filmový debut ve snímku Poslední závod, v němž hraje jednu z hlavních rolí její partner Marek Adamczyk. Také o tom mluvila v podcastu Mixzóna.

Reklama