Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Druhé místo je nad očekáváním, ale zůstáváme nohama na zemi, říká sportovní manažer Litvínova

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V první čtvrtině sezony se prezentovali atraktivním hokejem a sérií jedenácti vítězných zápasů v řadě. Odměnou je hokejistům Litvínova průběžné druhé místo v tabulce. „Nohama ale zůstáváme na zemi,“ říká v pořadu Příklep na Sport.cz sportovní manažer Severočechů Tomáš Vrábel. Vrátil se také k zápasu v Olomouci, kdy Litvínov přišel o vítěznou šňůru a utkání skončilo hromadnou rvačkou obou celků.

Příklep se sportovním manažerem Litvínova Tomášem VrábelemVideo: Sport.cz

 
Článek

„Věřili jsme, že nás čeká nejlepší sezona za poslední roky, ale druhé místo je nad očekáváním,“ přiznává Vrábel hned v úvodu. Jedenáctizápasová série výher, která je novým litvínovským rekordem, se také nerodila snadno. Podle sportovního manažera si tým dobře uvědomuje, že v několika zápasech tahal za kratší konec, nicméně okolnosti nakonec Severočechům přály.

Litvínov ale v úvodu sezony zkrátka baví, podobně jako tomu bylo ještě v 70. letech za Ivana Hlinky či Jiřího Bubly, kdy Severočeši hodně branek dávali i inkasovali. Letos je Litvínov s 50 vstřelenými góly společně s Pardubicemi nejproduktivnějším týmem, zároveň však svým soupeřům dostatek šancí umožňuje a jen díky skvělým výkonům brankářů neinkasuje tak často.

Toho si je vědom i Vrábel, bývalý novinář a analytik. „I přes druhé místo víme, kde jsou naše slabé stránky. Útočnou sílu bychom chtěli ponechat, ale také zapracovat na defenzivě, abychom byli schopní vyhrávat zápasy i 2:1. Věřím, že postupem sezony budeme v obraně silnější,“ popisuje Vrábel s přesvědčením, že se obrana zlepší do začátku play off.

Před vyřazovacími boji nevylučují Severočeši ani doplnění kádru. Zvlášť s ohledem na zdravotní stav kapitána Matúše Sukeľa, který bude Vervě chybět v řádu několika měsíců. „Trh sledujeme průběžně. Na druhou stranu se musíme vejít do nějaké finanční stránky. Pečlivě budeme zvažovat všechny hráče, aby zapadli hokejově i charakterově a přijali roli, do které je bereme,“ prozrazuje sportovní ředitel Litvínova.

Do play off ale zbývá ještě hodně času. Z prvních třinácti kol vyhrál Litvínov jedenáct a všech triumfů dosáhl v řadě. Jeho sérii v neděli ukončila na svém ledě vítězstvím 2:1 Olomouc. Po skončení utkání navíc došlo na ledě k hromadné bitce, kterou se dlouho nedařilo ukončit.

„Na jednu stranu není hezký obrázek, že jednou prohrajeme a máme takové emoce. Na druhou stranu kluci se postavili jeden za druhého, což vnímám jako pozitivní signál,“ vrací se Vrábel k poslednímu litvínovskému zápasu.

Sportovní manažer Litvínova v pořadu Příklep hovořil mimo jiné také o analytických datech, a jak s nimi pracují samotní hráči, či litvínovských dresech, které vzbudily před sezonou posměch kvůli logu hlavního partnera. Řeč přišla také na první ligu, mládež či tabulkové odstupné.

Reklama