Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Je to zázrak, říká expert o bronzu dvacítek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Podruhé v řadě získali na světovém šampionátu medaili. Místo stříbra tentokráte ze švédského Göteborgu přivezli hokejisté do dvaceti let bronz. Podle experta a glosátora Sportu.cz Milana Antoše se jedná o zázrak. „Mužstvo hrálo horší hokej než loni, ale nemá to žádný dopad na hodnocení turnaje. Ten byl úspěšný,“ zhodnotil v pořadu Příklep na Sport.cz.

PŘIKLEP s Milanem AntošemVideo: Sport.cz

 
Článek

Loňský výběr pod vedením nynějšího kouče seniorské reprezentace Radima Rulíka předváděl podle Antoše lepší výkony. I tak ale junioři přivezli bronz, navíc potřetí v řadě postoupili mezi nejlepší čtyři celky světa. „A hlavně závěr byl opravdu zázračný. Ten se vryje do paměti fanoušků. Reklama na hokej,“ připomněl Antoš otočku v zápase o bronz, kde český tým prohrával s Finy už 2:5. Nakonec ale slavil vítězství 8:5, když během necelé minuty v závěru zápasu nasázel do sítě soupeře čtyři góly.

Úspěch na posledních dvou světových šampionátech podle Antoše netkví v tom, že by Češi měli silnější generaci hráčů. „Přikládám to tomu, že se více pracuje se složením týmu. Neřekl bych, že máme silnější ročníky, ale trenéři se selekci hráčů více věnují,“ tvrdí bývalý profesionální hokejista, který byl na mistrovství světa osobně přítomen jako expert České televize.

Redaktor Sportu.cz Jan Škvor připomněl, že výběr hráčů i změnu herního stylu nastavil loni právě Rulík. Antoš s tím souhlasí. „Dřív ty zápasy byly vedené více takticky. Teď hrajeme hokej. Je to juniorský hokej, má se hrát nahoru dolů, a ne vyčkávat ve středním pásmu,“ porovnával Antoš s výkony dvacítky z dřívější doby.

Český tým na turnaji porazil ve čtvrtfinále Kanadu a velmi dobrý výkon podal také v utkání s pozdějšími mistry světa z USA. Ačkoli se česká i evropská hokejová škola vyvíjejí, je třeba neusnout na vavřínech.

„My něco děláme, ale v Americe jsou už zase dál. Věnují se více soubojům jeden na jednoho, odrážení od protihráčů i napadání. Jsme tři čtyři schody za nima. Můžeme s nimi hrát, ale není to tak, že bychom byli srovnaní,“ dodal Antoš.

Oba hosté se ve studiu shodli na tom, že českému týmu nakonec prospěla úvodní porážka se Slovenskem (2:6). „Už se nedozvíme, jak by turnaj vypadal, kdybychom je porazili. Ale nakonec to prospělo,“ míní Škvor. Podle Antoše český tým po prohře se Slovenskem předváděl vyzrálejší výkony.

V Příklepu také přišla řeč na Antošův nešťastný výrok, ve kterém po čtvrtfinále rýpl do vypadnuvších Slováků. Tématem byl také brankář reprezentace Michael Hrabal, výchova mládeže v českém prostředí či česká extraliga.

Hokejové sestřihy, analýzy, zajímaví hosté ve studiu Sport.cz.

Pusťte si Příklep třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama