Hlavní obsah

O Augustovi, jak nakonec k bronzovému štěstí došel, i Vítkovicích, které si musí poradit bez něj

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ještě před pár lety věc snad nemyslitelná, nyní je to však realita. Hokejová dvacítka se podruhé za sebou vracela z MS s medailí, na loňské stříbro Rulíkovy party navázal v Göteborgu tým vedený Patrikem Augustou bronzem. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor v novém dílu podcastu Za mantinelem rozebírají nejen pro české mladíky úspěšný turnaj. Řeč došla i na Vítkovice a nejen na jejich úvodní semifinále v Lize mistrů, ale i na českou extraligu a Chance ligu, v níž se začínají stahovat pořádně černá mračna nad Slavií.

Za mantinelem: O Augustovi, jak nakonec k bronzovému štěstí došel, i Vítkovicích, které si musí poradit bez nějVideo: Sport.cz

 
Článek

Potřetí za sebou dokázali čeští mladíci na mistrovství světa dvacítek přejít přes čtvrtfinále a stejně jako loni berou cenný kov. Nyní po báječném pětigólovém obratu ve třetí třetině ze stavu 3:5 na 8:5 v utkání o bronz proti Finům.

„Vedlo k němu mentální nastavení a hlava. Zatímco ta česká byla v tu chvíli nastavená, ta finská najednou měla pocit, že když si koupí trpaslíka, tak jim vyroste,“ usmál se šéfredaktor Sport.cz Kézr.

Oba pak vyzdvihli nejen výkony hráčů, ale i hlavního trenéra Patrika Augusty a jeho asistentů. „Patrik Augusta nikdy nechtěl moc mluvit o sobě a svých asistentech, často zmiňoval, že důležití jsou hráči. Ale bronz je zadostiučiněním a oceněním i jeho práce,“ míní Škvor.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Oslavy českých dvacítek po zisku bronzu na MS ve Švédsku

Nejzásadnější zprávou podle něj je, že aktivní hokej bez vyčkávání může nést úspěchy. Koneckonců se o tom nepřesvědčila pouze dvacítka, ale v aktuální sezoně i reprezentační áčko pod Rulíkem.

„Kluci si ověřili, že když nebudou hrát zaprděně a bojácně, ale naopak odvážně a aktivně, šance vyhrát je nad kýmkoliv,“ prohlásil Škvor.

Spolu s Kézrem se zastavili i u vítkovické nabídky pro Augustu stát se jejich hlavním trenérem. Přijata nebyla, neboť prezident hokejového svazu Alois Hadamczik chce mít u dvacítky trenéra na plný úvazek.

Na přetřes přišla i extraliga, která už v pátek naservíruje důležitý vzájemný zápas Mladé Boleslavi s Kladnem. Tedy dvou týmů bojujících mezi sebou o vyhnutí se baráži. V Chance lize se zase smráká nad Slavií, která je na dně tabulky a únik z něj se aktuálně pro červenobílé jeví jako téměř nadlidský úkol.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama