Hlavní obsah

PŘÍKLEP: Vedení si před námi odplivlo a hodilo nám medaile na stůl. Broš vzpomíná na zisk bronzu se Spartou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Se Spartou slavil dva mistrovské tituly, než odešel zkusit štěstí do finského Kärpätu Oulu. Po návratu už si na extraligový titul s pražským celkem nesáhl. Bývalý hokejista Michal Broš v pořadu Příklep na Sport.cz vyprávěl, za jak velký neúspěch považovalo vedení holešovického klubu zisk bronzových medailí v sezoně 2008/09.

Příklep s Michalem BrošemVideo: Sport.cz

 
Článek

Ve Finsku strávil Broš tři roky a vrátil se jako dvojnásobný mistr tamní SM-Liigy. Sparta od jeho návratu hodně očekávala, postavila silný tým v čele s Davidem Výborným či Petrem Tonem. Jenže v semifinále narazila na Karlovy Vary, které Pražany odstavily z cesty poměrem 4:2 na zápasy. Později proti Slavii získaly ve finále mistrovský titul a na Spartu tak zbyly „pouze“ bronzové medaile.

„Vedení kolem nás chodilo a pomalu si odplivávalo. Medaile nám hodili na stůl se slovy, ať jdeme do háje, že jsme je zklamali. To byl zásadní zlom v dalším fungování Sparty,“ komentoval Broš. Klub totiž podle něj začal panikařit a hned zkoušel měnit fungování svého sportovního úseku.

„Začalo se lítat od jedné myšlenky k druhé. Identita klubu se zcela rozkutálela,“ popisoval Broš fungování Sparty. Výsledkem byl postupný propad klubu. O rok později ještě dosáhli Pražané na čtvrtfinále, ale další sezonu už zakončili bojem ve skupině o udržení, neboť po základní části skončili až na dvanáctém místě.

Zbrklá reakce vedení byla podle čtyřnásobného extraligového šampiona chybná. „Na tu práci se dalo navazovat dál, ale tohle se vzalo jako konec světa a začínalo se od nuly,“ přemítal nyní 48letý kouč.

Broš v Příklepu ale nehovořil jen o Spartě. Zmínil se také o výchově mladých hráčů, mluvil o svém kamarádovi Ondřeji Kratěnovi, vzpomínal také na angažmá ve Finsku. Rozebral i blížící se play off extraligy. Zastaví někdo Pardubice? Kdo podle něj překvapí a kdo zklame? Podívejte se na celý Příklep.

Hokejové sestřihy, analýzy, zajímaví hosté ve studiu Sport.cz.

Pusťte si Příklep třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

Související témata: