Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Albánii musíme poslat tam, kam patří. Stoprocentně vyhrajeme, hřímá Straka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Českou fotbalovou reprezentaci čeká už ve čtvrtek důležitá bitva proti Albánii v boji o postup na EURO. Ve skupině E zatím Češi vládnou, přijede ale sok, kterému v průběžné tabulce patří druhé místo, když na výběr Jaroslava Šilhavého ztrácí jen bod. Může být tedy pro Česko výhra nad rivalem jedním z klíčů k postupu? „Nepochybuji o tom, že vyhrajeme. Albánci jsou pro mě velkým překvapením. Musíme je vrátit tam, kam patří,“ naznačuje trenér František Straka v pořadu Přímák, že Češi jsou v jeho očích jasným favoritem.

PŘÍMÁK s bývalým ligovým fotbalistou a trenérem Františkem Strakou. Video: Sport.cz

 
Článek

Zkušený trenér nepřipouští debaty o tom, že by Češi měli mít v Edenu nějaký problém. „Za mě je ve hře jedině cesta za třemi body. Všechno je v našich rukách. Přirovnal bych to k situaci před MS 1990, kdy jsme ve skupině byli favority my a Portugalci. Nikdo nepochyboval, že to ukopeme. A stejně to vnímám i teď. Stoprocentně to zvládneme,“ pumpuje pozitivní energii do českého tábora expert ve studiu Sport.cz.

Vedoucí fotbalové sekce Sport.cz Jan Malý přizvukuje v podobném tónu. „Bát se Albánie určitě nemusíme. Máme kvalitní tým, ale i hráči soupeře nastupují na zajímavých adresách,“ přichází s drobným varováním novinář. Celkově se ale atmosféra ve studiu Sport.cz ladila spíše optimistickým směrem.

Nic na tom nemění, že v ofenzivě dlouhodobě schází Patrik Schick. „Patrika uznávám, je to velký šutér, ale tady tři body uděláme i bez něj,“ stojí si za svým Straka. Ještě nedávno pasoval na pozici reprezentačního útočníka číslo jedna Tomáše Čvančaru. Teď už byl opatrnější. „Máme kluky, co jsou schopní Páťu nahradit,“ tvrdí.

Drobné zdravotní problémy má i záložník Tomáš Souček. Na jeho adresu chrlí Straka superlativy. „Lídr týmu, neskutečný srdcař, nevypustí jediný souboj. I proto si ho ve West Hamu cení,“ sype poklony z rukávu známý kouč. „Kdyby měl vážnější zdravotní problém, West Ham by ho na repre nepustil,“ tuší novinář Malý, že Souček nebude v sestavě proti Albánii chybět. „Soupeře bude určitě zdobit týmovost, ale my máme kvalitu, abychom to zvládli,“ shodují se na závěr experti Sport.cz.

V pořadu Přímák přišla řeč i na nejlepší české kluby - Spartu, Slavii i Plzeň. Jaké mají podle expertů šance v dalším účinkování v pohárové Evropě? Trio by podle Straky mohlo kompletně útočit na postup ze svých skupin. Co experti řekli o pozici brankářské jedničky ve Slavii i nové posile pražské Sparty? Na to všechno se můžete podívat ve videu z pořadu Přímák.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.