Hlavní obsah

Lvíčata na EURO: defenzivu má řídit sparťan Vitík, vůdcem je opora z Baníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zkouška ohněm i dosavadní vrchol kariéry. Lvíčata se na fotbalovém EURO jednadvacítek poperou o úspěch v nabité skupině, kde budou jejich soupeři Anglie, Německo a Izrael. Experti se pak v pořadu Přímák zamýšleli nad tím, kteří hráči budou stěžejními pilíři týmu Jana Suchopárka. „České týmy vždycky začínají odzadu, takže brankářská jednička Vítězslav Jaroš musí tým v klíčových chvílích podržet. Šéfem obrany pak bude Martin Vitík," myslí si Martin Mls, fotbalový expert Sport.cz, který bude přímo na šampionátu jednadvacítek.

Opory české jednadvacítky na EURO, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Při pohledu na nominaci Mls vyzdvihuje i další jména. „Kapitán Kaloč, Žambůrek, který teď sbíral zkušenosti v Dánsku. To je jádro, co drželo jednadvacítku celou kvalifikaci," vidí další opory Mls. Jedním dechem ale dodává, že je řeč o krátkodobém turnaji. „Takže se může stát, že někdo vyletí a překvapí."

Velkou pozornost na sebe poutá kapitán lvíčat Filip Kaloč, jenž na klubové scéně neměl s Baníkem Ostrava povedenou sezonu. I tak se ale v souvislosti s ním mluví o možném odchodu do ciziny, kdy se hovoří o Rapidu Vídeň či tureckém klubu Besiktas Istanbul. Bývalý trenér jednadvacítky Karel Krejčí si myslí, že hráče podobné zprávy nerozhodí. „Všichni hráči to vnímají stejně, že EURO bude sledované. Bude tam spousta skautů a manažerů," říká zkušený trenér.

Sám dobře ví, jak šikovným fotbalistou Kaloč je. „Měl jsem ho v jednom kempu. Je to lídr, má vůdcovské schopnosti. Je to hráč, co to strhne, vezme si zodpovědnost. V Baníku pravidelně hrál ligu a trenér Suchopárek na něj bude spoléhat," konstatuje Krejčí.

Sparťanský gólman Matěj Kovář přijde o EURO 21, není mu prý asi souzené. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalým trenérem národního týmu do jednadvaceti let Karlem Krejčím se můžete podívat na videu.

Reklama