Hlavní obsah

Penaltový trik plzeňskému gólmanovi nevyšel. Střelec poslechl jeho radu a dal gól

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

"Kopni to doprostřed!" Teplickému Danielu Trubačovi v úvodním kole před pokutovým kopem podle expertů takhle radil sám plzeňský gólman Jindřich Staněk, který penaltě čelil. Světe, div se. Střelec poslechl a byl z toho jediný gól utkání. „Tenhle penaltový trik tedy zrovna nevyšel," konstatuje Filip Lejček, moderátor pořadu Přímák na Sport.cz. „Gólman musí udělat všechno, aby rozhodil kopajícího hráče. Když se brankáři povede to, že útočník začne před penaltou o všem přemýšlet, je ve výhodě," myslí si bývalý prvoligový hráč Petr Mikolanda, host pořadu Přímák.

Plzeňskému brankáři Staňkovi nevyšel jeho penaltový trik, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Staněk dělal v prvním kole Fortuna ligy všechno možné. S Trubačem se dobře zná, a tak ho zkoušel rozhodit. Hláška, "vím, kam to kopeš", může mnohdy exekutorovi penalty určitě vrtat hlavou. „Je to psychologická hra," shrnuje Mikolanda. V tomto případě teplický střelec rádce poslechl. „Pro mě bylo jediné překvapení, že to Trubač kopnul po zemi. Bylo riziko, že tam Jindra Staněk mohl nechat nohy," přiznává expert ve studiu Sport.cz.

Pokud by se sám rozhodl postavit k pokutovému kopu a dostal by od chytajícího gólmana nápovědu, klidně by zakončoval do středu branky, ale určitě by mířil výš. „Ne jako Tonda Panenka, na toho bych si nikdy nehrál. Ale utáhl bych střelu výš," přiznává. Střelec musí mít podle něj každopádně také velkou porci štěstí. „Někdy třeba kopneš penaltu doleva, a kdyby tam gólman skočil, bude mít míč v břiše. Štěstí máte ve chvíli, kdy zvolí druhou stranu," vzpomíná na penaltové situace Mikolanda.

Přímák s bývalým prvoligovým fotbalistou Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

Teplice z penalty, která byla jednou ze dvou střel na plzeňskou branku, vstřelily vítězný gól a mohly slavit. Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s Petrem Mikolandou na Sport.cz se můžete podívat ve videu.

Související témata: