Hlavní obsah

Varování před Evropou! Plzeň byla pomalá, čitelná a neagresivní, nešetří kritikou expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naladit se před startem v Evropě do pohodového módu se fotbalistům Plzně v úvodním kole Fortuna ligy opravdu nepovedlo. Porážku v Teplicích 0:1 korunoval bídný první poločas a experti nešetří varovnými slovy. „Plzeň byla pomalá, čitelná a neagresivní," tvrdí v pořadu Přímák Petr Mikolanda, bývalý prvoligový hráč a nyní trenér. Plzeň už ve čtvrtek čeká úvodní zápas druhého předkola Konferenční ligy proti FC Drita.

Plzeň čitelná, pomalá, neagresivní, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Plzeň hrála první soutěžní zápas po vstupu nového vlastníka, hráči se jistě chtěli ukázat, tým vedl poprvé po návratu do Viktorie v ligové bitvě Miroslav Koubek. Jenže na začátku bylo v Teplicích všechno špatně. „Útočníci Teplic agresivitou i běžecky stopery Plzně rozcupovali. Hejda nedohrál kvůli zranění, to utkání se mu ale nepovedlo. Udělal i penaltu," všímá si expert ve studiu Sport.cz.

Mimo základní sestavu nechal kouč řadu opor: nehráli Chorý, Bucha, Mosquera, Vydra, Kliment. „I tak byla sestava kvalitní, ale hráči nebyli připravení na to, co se dělo na trávníku. Plzeň přijela hrát náročný a soubojový fotbal, ale to se nestalo," vidí problém Mikolanda. Za výsledkový průšvih určitě neviní kouče Koubka.

Přímák s bývalým prvoligovým fotbalistou Petrem MikolandouVideo: Sport.cz

„Vsadil na kvalitní hráče, nejde říct, že sestavu netrefil. Všichni se chtěli určitě ukázat, ale nevyšlo to. Když pak přišel do hry Chorý, hra se zjednodušila, udržel balony a najednou se Plzeň dostala do vápna. Měla i deset standardek, že z nich nic nebylo, to je jiná věc," nachází pozitivum i u prohraného duelu Mikolanda. „Teplice hrály dobře, ale najednou to z plzeňské strany mělo koule."

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Chorý z Viktorie Plzeň.

I vedoucí fotbalového oddělení Sport.cz Jan Malý nediskutuje o tom, v čem mohla být sestava Viktorie v ligové premiéře jiná. „Trenérovi sestava nějak krystalizovala během přípravy, on nejlépe vidí, jak hráči pracují a jak jsou na tom zdravotně," míní novinář. Otázkou zůstává, zda po prvním nepovedeném duelu sáhne kouč Koubek ke změnám ve čtvrtek, kdy Plzeň rozehraje sezonu v evropských pohárech domácím duelem 2. předkola Konferenční ligy proti kosovskému celku FC Drita.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalým prvoligovým fotbalistou Petrem Mikolandou se můžete podívat ve videu.

Reklama