Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Faerské ostrovy? Pořádná nepříjemnost, všichni nadávají, přiznává bývalý reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádná nepříjemnost. České fotbalisty čeká v sobotu pokračování kvalifikace o postup na EURO 2024 na půdě Faerských ostrovů a podle bývalého reprezentanta Pavla Kadeřábka z něj nebudou nijak nadšení. Ne kvůli kvalitě soupeře, ani kvůli tomu, že se bude hrát na umělé trávě. Zkušený bek tvrdí, že největším průšvihem je termín utkání. „Osobně jsem tenhle termín nesnášel a myslím, že není hráč, který by ho měl rád. Všichni na něj nadávají," tvrdí v pořadu Přímák na Sport.cz. Nic to prý ale nemění na tom, že by Češi měli vyhrát.

Fotbalový pořad Přímák s bývalým reprezentantem Pavlem Kadeřábkem.Video: Sport.cz

 
Článek

Červnový termín kvalifikace podle Kadeřábka prostě Čechům nevoní. Důvod, proč tomu tak je, není třeba složitě hledat. „Po sezoně šli kluci na dovolenou, teď se ale od nich bude čekat výkon a pak se zase vrátí na dovolenou," myslí si hráč bundesligového Hoffenheimu. Za ještě větší průšvih pak považuje následný přátelský zápas v Černé Hoře. „To je nejhorší, co se může stát. Tam to bude nejtěžší pro hlavu. Faery jsou kvalifikace, tohle jen přátelák."

V nejtěžší roli prý budou fotbalisté Sparty. Poté, co dotáhli sezonu do mistrovského cíle, z nich spadla veškerá tíha, slavili úspěch a teď musí po pauze zase naplno zapnout. „Není to jednoduchý. Bude to pro ně nejsložitější," míní fotbalista, který před lety sám rudý dres letenského klubu oblékal.

Naopak u Tomáše Součka a Vladimíra Coufala, kteří po sezoně odehráli finále Konferenční ligy v Edenu a vyhráli zápas s Fiorentinou, problém nevidí. „Byli déle v zápasovém rytmu. Ano, pak tam byl emoční vrchol, ale určitě to zvládnou," domnívá se fotbalista, který ukončil reprezentační kariéru v březnu 2022.

Václav Jurečka ve fantastické formě, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Do třetí kategorie pak spadá slávista Václav Jurečka, který nadstavbovou část ligy proměnil ve své kanonýrské galapředstavení, kdy dal během pěti duelů dvanáct branek. Bombarďák sešívaných se totiž po skončení ligy oženil. Jak se s pauzou i novou životní situací vyrovná? „To je spíš otázka, jak to přijme jeho manželka. Když Jurečka místo svatební cesty odjede na reprezentaci," směje se Kadeřábek.

Právě Jurečku pasuje spolu se sparťanem Janem Kuchtou na adepty základní sestavy pro sobotní duel na Faerských ostrovech. Řeč pochopitelně přišla i na to, zda je pro český tým povinností získat v sobotu tři body do kvalifikační tabulky. „Chceme na mistrovství Evropy, takže není jiná cesta než udělat tři povinné body," míní také fotbalový expert Sport.cz Robert Neumann.

Václav Jurečka na tréninku fotbalové reprezentaceVideo: Sport.cz

Kadeřábek se následně rozpovídal o působení v Hoffenheimu, jehož dres obléká už osm let. Prozradil, jak to vypadá s jeho plány do budoucna i o tom, jak se rozjela jeho nadace „Každá minuta rozhoduje." Ve studiu Sport.cz se rovněž rozebíralo, jak moc složitý bude pro fotbalisty přechod na umělou trávu, na níž se v sobotu kvalifikační duel bude hrát.

Reklama