Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Slavii to neklape, expert nabízí řešení. Plzeň se může vrátit do hry o titul! říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhá série skončila. Slávisté doma v Edenu víc než rok neprohráli ostrý zápas, ale v nedělním ligovém hitu se museli sklonit před Plzní (1:2). Červenobílí po nečekaně slabém výkonu propásli šanci vrátit se na první místo Fortuna ligy, zato Viktoria si po předchozích ztrátách zvedla sebevědomí. Co o jednom z hlavních podzimních šlágrů řekl host pondělního pořadu Přímák na Sport.cz, bývalý reprezentant David Jarolím?

Přímák s Davidem JarolímemVideo: Sport.cz

 
Článek

„Slavia si v posledních zápasech držela stabilní formu, zato Plzeň ztrácela. Její hra i výsledek mě překvapily. Že by slávisté soupeře podcenili? Nemyslím si,“ pravil Jarolím.

Vysekl poklonu plzeňskému trenérovi Miroslavu Koubkovi, jenž v součtu se svojí předchozí štací v Hradci Králové porazil Slavii už potřetí během posledních tří sezon. „Zaslouží si respekt. Organizací hry i taktickou připraveností patří k české trenérské špičce. Není náhoda, že Slavii dokázal porazit už dvakrát s Hradcem. Kouč Koubek není úplně ofenzivně laděný, ovšem už Hradec dokázal hodně pozvednout: coby nováček se v pohodě zachránil,“ vykládal Jarolím.

„Většina soupeřů proti Slavii začíná z pasivnějšího bloku, ale Plzeň hrála velice aktivně s míčem i bez něj. Nebyla zalezlá, což se před zápasem možná očekávalo,“ popsal Jarolím. „Díky plzeňské aktivitě si Slavia nevytvořila skoro žádné příležitosti. Doma se dokáže dostat do tlaku, zato proti Plzni musela řešit nepříjemné situace.“

Slávisté sice vedli, ovšem Viktoria díky dvěma gólům ve druhé půli stihla otočit skóre. Čím to, že se červenobílí nedokázali vrátit do zápasu? „Vzal bych to přes personální důvody: v sestavě Slavie mi chybí jeden tvořivější hráč do středu pole. Zafeiris je solidní fotbalista, ale nemůže na to být sám. Hodil by se ještě kreativnější typ do mezihry,“ nastínil Jarolím.

Plzeň se po důležité výhře vrátila na třetí místo, na druhou Slavii ztrácí osm bodů a na vedoucí Spartu deset. Navíc má k dobru odložený duel v Mladé Boleslavi. Vrátila se Viktoria do hry o titul? „Může se tam posunout. Dokázala si, že je schopná uhrát s top týmem dobrý výsledek. Plzeň se opírá o zkušené hráče prověřené z pohárů i reprezentace. Už před dvěma týdny v Záhřebu dokázala vyhrát enormně těžký zápas v Konferenční lize. A i vítězství na Slavii nepochybně dodá sebevědomí,“ poznamenal Jarolím.

Jak okomentoval hodně diskutovanou penaltu po kontaktu Matěje Hybše s Janem Kuchtou v zápase Sparty s Bohemians? Ke kterému slavnému brankáři přirovnal plzeňskou jedničku Jindřicha Staňka? A co stojí za probuzením posledního Zlína? I o tom Jarolím mluvil v pořadu Přímák společně s reportérem Sport.cz Martinem Mlsem.

Reklama