Hlavní obsah

GLOSA: Problémy jako proti AS Řím, Slavia teď musí ukázat odolnost

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký zápas fotbalové ligy mezi Slavií a Plzní patřil hostům ze západu Čech, vyhráli 2:1. Překvapivě? Podle dění na hřišti nikoliv. Trenér Viktorie Miroslav Koubek v plné parádě potvrdil, jak výborným a vysoce erudovaným stratégem je, aktivní přístup se jeho partě vyplatil. Dvaasedmdesátiletý kouč dál při vývoji mužstva žádá o čas, ale je evidentní, že to jde pod jeho vedením správným směrem.

Foto: Profimedia.cz

Zklamaní fotbalisté Slavie po zápase s Plzní

Článek

Koubek umí přesně přečíst záměry soupeře. Pro Slavii to bylo podobné jako proti AS Řím. Kouč červenobílých Jindřich Trpišovský tehdy zmínil, že italský celek dělal jeho družině problémy přesně ve věcech, které jí problémy normálně dělají. V neděli to bylo stejné. Sešívaní se nedokázali vyrovnat s aktivitou, pohybem a důrazem Viktorie.

Velikostí, a koneckonců i herním pojetím šlo o evropský zápas. Ty by měly Slavii sedět víc, ostatně její krajní obránce David Douděra na to v průběhu podzimu (i trochu nešťastně a neobratně) upozornil, když prohlásil, že v Liberci se postaví jedenáct frajerů do brány. Dobývání hustého bloku červenobílým nevoní. Ani Liberec, ani Plzeň ale do brány nezalezly. A Slavia měla potíže.

Erik Jirka ukázal, proč jsme o něj v létě stáli, říká Jindřich Trpišovský. Ve druhé půli jsme ztratili svoji tvář. Video: Sport.cz

Je třeba zmínit, že i vršovický tým prochází víceméně neustálou rekonstrukcí. Přestupová období bývají hektická, hráči pendlují. Pro současný slávistický kádr představuje porážka s Plzní nepříjemnou ránu, po remíze se Spartou nezvládl ani druhý domácí ligový šlágr. Následující týden bude pro Trpišovského partu velkým testem sebevědomí. V Evropské lize hostí AS Řím, v lize pak jede na půdu sehrané a kvalitní Olomouce.

Vtipkující trenér Plzně Miroslav Koubek. Čím to je, čím to je? I don´t know! Video: Sport.cz

K panice ale není v Edenu důvod. Porážka Slavii sice v tabulce uškodila, ale nějak zvlášť její ambice neohrozila. Pořád platí, že je silná. Teď musí ukázat, jak je odolná. Plzeň tuhle vlastnost po hluché pasáži a porážkách v Liberci a s Karvinou ukázala. Musí se s ní počítat. Je ve vývoji, ale je nepříjemná.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.