Hlavní obsah

Zariskoval Priske? Koukáme se i trochu dopředu, změny jsme potřebovali, vysvětlil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sázka na náhradníky se mistrům vyplatila. Kouč Sparty Brian Priske postavil proti Jablonci výrazně pozměněnou základní sestavu a Letenští Severočechy smetli už v prvním poločase pěti góly. Triumfovali 5:1 a před pohárovou odvetou s Kodaní nabyli sebevědomí.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vpravo autor čtvrté branky Kaan Kairinen ze Sparty.

Článek

Na Střelnici se Spartě v posledních letech příliš nedařilo, naposledy tam vyhrála před více než pěti lety. Nyní si bodové ztráty v Jablonci vynahradila.

„S výsledkem a výkonem týmu jsem spokojený, hráli jsme úžasně. Když uděláte v sestavě tolik změn, vždycky je možné, že se to projeví na souhře, ale musím základní sestavu ocenit. Hráli opravdu skvěle, jednoduše a drželi se herního plánu. Věděli jsme o naší kvalitě a v Jablonci jsme ji ukázali," liboval si Brian Priske.

Jeho tým v úterý čeká veledůležitá odveta 3. předkola Ligy mistrů s Kodaní, před ligovým zápasem v Jablonci proto řešil, kolik změn v náročném programu udělat. Nakonec jich bylo oproti zápasu v Dánsku osm. Byl to risk?

„Dobrá otázka. Samozřejmě jsme cítili, že potřebujeme udělat nějaké změny. V týmu věřím úplně každému. A pochopitelně už koukáme i trochu dopředu. Do Vánoc nás čeká skoro třicet zápasů, takže potřebujeme využít každého. A každému v našem týmu věřím. Jasně, změny se mohou projevit, hra pak nemusí být podle vašich představ. Ale hráči hráli velmi soustředěně a ukázali svou kvalitu. Mnozí hrají za národní týmy a v minulé sezoně hráli velmi důležitou roli. Je dobře, že potvrdili svou kvalitu," řekl kouč Sparty.

Po výhře vyzdvihl i výkony několika hráčů. „Minčev, Sejk, Pešek to měli těžké, ale Jablonci dělali vepředu velké problémy, stejně tak jako ve středu hřiště Qazim (Laci) a Kaan (Kairinen), týmu dodávali energii a kvalitu. Na vysoké úrovni hrál Wiesner a dobré bylo vidět i Ryneše celých devadesát minut," ocenil Priske.

Sparta je i po čtvrtém kole stoprocentní, teď ji však čeká jeden z klíčových zápasů sezony Kodaň. „Před úterní odvetou je samozřejmě taková výhra důležitá. Získali jsme sebevědomí. A nejen někdo, ale celý tým. Ale nejdůležitější je pro mě, protože jsme ukázali, že máme široký kádr s velkou kvalitou, což bude potřeba, protože na podzim nás čeká hodně zápasů, budou karetní tresty, zranění. Je to i signál pro hráče, že šanci dostanou, mohou ji chytit a předvést výkon jako v Jablonci," uzavřel Priske.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.