Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Sparta přijde o dvě velké opory, tuší Mikolanda. První je prý na řadě Kovář

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přiznává chybu. V lednu viděl fotbalový expert Petr Mikolanda Spartu na třetím místě a teď jen zírá, kam se Letenští na jaře posunuli. „Čekal jsem, že se zlepší, ale ne, že bude hrát o titul. Nenapadlo mě, že Plzeň se Slavií ztratí tolik bodů, teď už to mají Letenští ve svých nohách," vykládá v pořadu Přímák. Slova chvály má pro útočníka Jana Kuchtu i brankáře Matěje Kováře. „Pokud bude Sparta hrát dobrý fotbal v základní skupině evropských pohárů, tak Kuchtu nejpozději za rok v létě někdo koupí," tvrdí Mikolanda a počítá i s brzkým návratem mladého gólmana na Ostrovy.

PŘÍMÁK: Sparta přijde o dvě velké opory, tuší MikolandaVideo: Sport.cz

 
Článek

Když dal útočník Kuchta přednost Spartě před Slavií, řada expertů se divila, škodolibé povahy se i smály, že bude hořce litovat, až budou sešívaní mistrem. Na konci sezony ale český reprezentant sahá sám s letenskou družinou po titulu. „Po podzimu se do něj všichni opírali, ale on si musel zvyknout na diametrálně odlišný styl hry. Až na jaře si všechno sedlo," myslí si Mikolanda o střelci třinácti ligových gólů v rudém dresu.

Podle šéfa fotbalové sekce Sport.cz Jana Malého proto nebylo překvapením, že Sparta uplatnila opci a získala běhavého buldoka natrvalo. „Určitě to byl dobrý krok. Za ty peníze takového útočníka neseženete. Útočníci jsou nejdražším zbožím," souhlasí s krokem současného největšího favorita na zisk mistrovského titulu.

Další dobrá zpráva pro Spartu. Kuchta zůstává! Je to garance mnoha gólů, těší trenéraVideo: Sport.cz

Mikolanda tvrdí, že Kuchta je typem útočníka proti kterému prostě obránce nehraje rád. „Je nepříjemný, presuje celou dobu, je tam spousta kontaktů, souboje s ním bolí," hodnotí Kuchtův styl hry a očekává, že výkony střelce ještě porostou. „Teď se zlepšil, ale podle mě se bude zlepšovat i dál. Pokud se Sparta dostane do základních skupin evropských soutěží a budou tam hrát dobrý fotbal, tak Kuchtu maximálně příští léto někdo koupí," míní expert.

Sparťan Jan Kuchta se po derby dostal do konfliktu s příznivci Slavie. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

Zároveň se domnívá, že už během léta budou muset Letenští řešit ztrátu velké opory. V ní se vypracoval mladý brankář Matěj Kovář. „Je klidný, čte pozice střelců, přesně tohle Sparta potřebovala. Vytáhlého brankáře, co má kvalitu nohama," chválí bývalý prvoligový hráč. „Sparta o něj podle mě přijde stejně. To, co ukázal na Letné, je nejlepší pozvánkou do Premier League. Je to mladý gólman, který patří Manchesteru a ten si ho rychle stáhne," dodává.

Zatím si není jist, zda by už nyní Kovář vystrnadil z pozice jedničky United DeGeu. „Matěj je za mě skvělá dvojka, V Manchesteru by se postupně dostával do podvědomí a chytal třeba víc a víc. Všichni bychom si přáli, kdybychom zase měli gólmana v Premier League," konstatuje s tím, že už zaslechl, že by se na Letnou mohl v létě vrátit z ciziny Tomáš Vaclík.

Fotbalový redaktor Malý ale uklidňuje sparťany, že podobný scénář není na programu dne a Kovář zůstane i dál ve Spartě. „On sám chce zůstat, stejný názor mají jeho agenti. Ve Spartě bude prostor, aby se ukázal v evropských pohárech, věří mu i trenérský tým, Kovář bude jasnou jedničkou," nabízí novinář důvody, proč by se mladý gólman neměl vracet na Old Trafford. „V Manchesteru by se tolik nedostal do hry a dostat se na pozici jedničky, když ještě nechytal Premier League, to mi přijde skoro až nesmyslný," míní.

V pořadu Přímák přišla samozřejmě řeč i na Slavii a její největší opory, stejně tak se řešila budoucnost fotbalové Plzně. Mikolanda naznačil, jakým směrem by se mohla odvíjet jednání ohledně nového majitele. Na celé video z Přímáku s Petrem Mikolandou se podívejte v článku.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.