Hlavní obsah

PŘÍMÁK: V Edenu válí talent jako Hložek. Slavia se bojí, aby jej udržela

Hned první jarní kolo přineslo změnu v čele tabulky. V sobotu rozhodl vlastní gól Milana Havla o prohře Plzně s Hradcem Králové 1:2. Toho v neděli využila Slavia a vítězstvím 5:1 nad Jabloncem se dostala o bod na první místo. K výhře jí pomohly i dvě trefy 19letého Matěje Juráska. „Jeho řešení finální fáze je mimořádné. Dneska hráčů, kteří se dokážou zorientovat ve vápně, zachovat klid a vyřešit to skvělou přihrávkou nebo brankou, je strašně málo,“ vyzdvihuje Zdeněk Ščasný v pořadu Přímák na Sport.cz.

Fotbalový pořad Přímák, jehož hostem byl trenér Zdeněk ŠčasnýVideo: Sport.cz

 
Článek

Devatenáctiletý ofenzivní talent sešívaných se může pochlubit úchvatnou bilancí. Za 351 minut v aktuálním ročníku Fortuna ligy stihl vstřelit čtyři branky a na další dvě přihrát. „Když si vezmete, kolik je mu let, tak je to obdivuhodné. Takže se nedivím, že se Slavia bojí, že ho dlouho neudrží. Má před sebou velkou budoucnost," pokračuje někdejší kouč Sparty či řeckého Panathinaikosu.

Ve fotbalovém studiu také zaznívá srovnání s Adamem Hložkem, který pod Ščasného vedením debutoval v české nejvyšší soutěži. „Každý je trošku typologicky jiný hráč. Ještě jsem neviděl Matěje Juráska hrát zády k bráně, což Adam Hložek ovládá dokonale. Oba poměrně rychlí, byť Adam nevypadá, protože je hodně osvalený, oba jsou nepříjemní v koncovce, umí podržet balon. obejít soupeře jeden na jednoho," srovnává Ščasný.

Foto: TK / imago sportfotodienst / BEAUTIFUL SPORTS/Axel Kohring , ČTK

Fotbalista Leverkusenu Adam Hložek oslavuje gól proti Bochumi.

Sešívaní vedou ligu poprvé od září. Z favoritů zaváhala také Sparta, která se musela smířit s remízou 1:1 v Olomouci. Na Hané přišla nejen o vedení, ale vinou zranění také o Tomáše Čvančaru a Asgera Sörensena. Ze zimních posil se dostali do hry jen Awer Mabil a Dimitrije Kamenovič. „Čekal jsem, že když přivede čtyři hráče, že je použije," podivuje se Ščasný nad počínáním kouče Briana Priskeho.

Více v pořadu Přímák. Celý díl si také můžete přehrát v podcastových aplikacích.

Reklama