Hlavní obsah

PŘÍMÁK: Wallem? Vynikající do ofenzivy, dozadu se mu ale moc nechce, říká bývalý brankář Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalová Slavia rozjela jaro divokou přestřelkou s Jabloncem (výhra 4:3). Mnohem víc než čtyři vstřelené góly ale upoutaly tři inkasované branky, na což v Edenu nejsou sešívaní zvyklí. Byl Jablonec výjimečný v ofenzivě, nebo Slavia tak špatná v obraně?

Přímák s Jakubem DivišemVideo: Sport.cz

 
Článek

„Myslím, že se sešlo všechno dohromady. Slavia vsadila na výrazně ofenzivní pojetí, zároveň bylo vidět, že věci dozadu nemá ještě zažité. A Jablonec řešil finální situace nejlíp, jak mohl,“ řekl v pořadu Přímák na Sport.cz bývalý brankář Slavie nebo Teplic Jakub Diviš.

Po lednovém příchodu plzeňské jedničky Jindřicha Staňka se počítalo, že reprezentační gólman převezme pozici číslo jedna i ve Slavii. Vzhledem k jeho zranění však začal jaro mezi tyčemi Aleš Mandous. Dostal tři góly, navíc si připsal nepovedený odkop.

„Tohle jako brankář nechcete. Dostanete tři góly a téměř si nesáhnete na míč. Tohle Mandymu na startu jara nepomohlo. Ale kromě nepovedeného odkopu, co mohl udělat líp? S góly nešlo dělat nic,“ uvedl 37letý Diviš.

Výborně vyšla jarní premiéra směrem do ofenzivy levému křídelníkovi Conradu Wallemovi, který dostal přednost před dvojicí Diouf–Zmrzlý. Třiadvacetiletý Nor vstřelil dva góly. „Směrem dopředu je fantastický. Je tahový, chce do šestnáctky, do zakončení. Ale na druhou stranu je vidět, že se mu moc nechce dozadu. V defenzivě není silný v kramflecích,“ dodal Diviš.

Fotbalové události z českých trávníků očima expertů a redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Přímák třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

Související témata:
Jakub Diviš (fotbalista)