Hlavní obsah

Priske se zachoval po vyloučení správně, chválí Rada kouče Sparty

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pražská Sparta hrála v Hradci Králové dlouhý čas bez vyloučeného Olatunjiho, nicméně i tak dokráčela k zaslouženému, bezproblémovému vítězství. Tah trenéra Briana Priskeho, který změnil systém se třemi stopery na model se čtyřmi obránci, skvěle zafungoval.

Chytrý tah Priskeho po vyloučení Olatunjiho pomohl Spartě k výhře. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Udělal bych stejný krok. Hradec je doma silný, má zkušené hráče. Od trenéra Priskeho to byl rozhodující tah, že Sparta zvítězila,“ řekl trenér Petr Rada v pondělním pořadu Přímák na Sport.cz.

Letenští zvládli oslabení podobně výtečně jako doma s Karvinou, kdy byl vyloučený Adam Karabec. Tentokrát viděl červenou kartu ještě v prvním poločase útočník Olatunji. Sparta v té době vedla 2:0, přestože Votroci po přestávce snížili, uzemnila je v deseti hráčích třetím úderem.

„Sparta nebo Slavia si i v deseti můžou troufnout hrát otevřeně. Mají nabité kádry. U nich je propad kvůli vyloučení výrazně nižší než u klubů průměrných,“ podotkl bývalý reprezentační kouč.

Vyloučení hráče z jaké řady je podle něj pro mužstva obecně nejcitelnější? „Záleží, jestli jde o klíčového hráče, nebo o hráče, který se dá nahradit. Sparta má ale tak široký kádr, že i případné vyloučení na pozici obránce nahradí tak, že může praktikovat dál tříobráncový systém,“ dodal Rada.

Reklama