Hlavní obsah

Realizační tým musí táhnout za jeden provaz, což mi na reprezentační úrovni chybí, říká expert

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V úterý odpoledne bude jasno ohledně pozice trenéra Jaroslava Šilhavého, kterou bude řešit na mimořádném zasedání výkonný výbor FAČR. Dost možná bude odvolaný a bude se hledat jeho nástupce. Jaké jsou hlavní věci, bez ohledu na jména, které by měl splňovat kandidát na pozici reprezentačního kouče?

Video: Sport.cz

 
Článek

„V první řadě lídrovství. Měl by být respektovaný hráči, což v národním týmu platí třikrát víc než na klubové úrovni. Musí být dobrý psycholog, člověk, který správě komunikuje s týmem, nastaví pravidla a atmosféru,“ říká v pořadu Přímák na Sport.cz expert a bývalý reprezentant Jan Rajnoch.

Podle něj musí mít trenér reprezentace pochopitelně i vizi. „Navíc by měl být i motivátor, za kterým tým jde. Jako je to třeba v případě Martina Svědíka ve Slovácku, Jindry Trpišovského ve Slavii nebo Briana Priskeho ve Spartě. A realizační tým musí táhnout za jeden provaz, což mi na reprezentační úrovni chybí. I když vím, že toto není jednoduché, jelikož mužstvo se sejde na deset dnů jednou za tři měsíce,“ podotýká Rajnoch.

Reklama

Související témata: