Hlavní obsah

V Německu velebí českého gólmana. Fanoušci ho vyvolávají, jasná jednička, přiznává opora konkurenta

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jasná jednička. Bezpochyby. A osobnost, kterou milují fanoušci bundesligového Werderu Brémy. O pozici českého reprezentačního gólmana Jiřího Pavlenky v Německu nepochybujte. „Má silnou pozici. Chytá tam sedm let, to mluví za vše," smeká před gólmanem bývalý reprezentant Pavel Kadeřábek, jenž je hráčem konkurenčního Hoffenheimu. „Když proti Brémám hrajeme, tak po zákrocích fanoušci Pavlenku vyvolávají," tvrdí v pořadu Přímák na Sport.cz.

Reprezentační gólman Jiří Pavlenka a jeho pozice v Německu, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Pavlenka je prostě bez debaty oporou Werderu Brémy, dobrými výkony si řekl také o místo v národním týmu, kde dokonce v pozici jedničky začal kvalifikaci o postup na EURO 2024. „V Německu jsem o něm nikdy nečetl nic negativního. Jeho výkony tam mají větší ohlas než v Česku.," líčí Kadeřábek.

O formě a výkonech Pavlenky není prý pochyb. Na druhou stranu prý dokáže pochopit, že v Česku jméno gólmana nezáří na hlavních stranách sportovních webů či v novinách. „To je úděl hráčů, co nejsou na očích. Nehrajeme poháry, není o nás slyšet. Ale za sebe říkám, je skvělé, že v Německu hrajeme. Jirka Pavlenka to má podobně jako já," doplňuje bývalý reprezentant, který za Hoffenheim hraje už osm let a na další dva roky má ještě smlouvu.

Přímák s bývalým obráncem fotbalové reprezentace Pavlem KadeřábkemVideo: Sport.cz

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák s bývalým reprezentantem Pavlem Kadeřábkem na Sport.cz se můžete podívat ve videu.

Reklama