Hlavní obsah

Vzpoura slabých! Teplice a Budějovice se řítí do průšvihu, tuší legenda

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slavia, Plzeň, Sparta, žádné překvapení. Bývalý fotbalový reprezentant Michal Horňák v pořadu Přímák na Sport.cz očekával, že v nejvyšší soutěži bude i dál dominovat trio nejlepších. „Pronásledovatelé dokážou odehrát dobrý zápas, ale neumí to opakovat," míní bývalý trenér druholigové Sparty B a momentálně kouč Žižkova v ČFL. „Dobře ale začala mužstva ze spodku tabulky Dole se to pěkně zamotává, jsem zvědavý, jak to dopadne," dodává.

Zlín a Pardubice bodují, spodek Fortuna ligy se vyrovnává. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Moderátor pořadu Aleš Svoboda trefně poznamenal, že uplynulé kolo kromě výher prvního tria přineslo také „vzpouru slabých". Týmy ode dna tabulky naplno bodovaly. Předposlední Zlín na domácí půdě s Teplicemi, Pardubice zvítězily v Mladé Boleslavi „Pardubice s mladým kádrem udělaly dobré body a vypadá to, že i Zlín bude vyhrávat. Dole se to zamotává," těší se na dramatickou zápletku Fortuna ligy Horňák.

Zlín nevyhrál pod koučem Pavlem Vrbou během přípravy ani jednou. Jakmile se ale začalo hrát o body, má na kontě dvě remízy a naposledy dokonce vyhrál. „Ale je brzy hodnotit, zda je tam vidět rukopis trenéra Vrby," myslí si Jiří Lizec, fotbalový redaktor Práva a Sport.cz.

Čemu tedy připisuje to, že předposlední tým tabulky kráčí ligovým jarem bez porážky? „Zlín má zkušené mužstvo, sestava s věkovým průměrem ke 32 letům je toho důkazem. Zapracovalo se na tom, že vědí, o co hrají, že to nemohou nechat do posledních kol. Potom přijde nadstavba, to bude jiný frmol a každý bod se hodí. Musí do toho začít šlapat, stejně jako Pardubice," dodává s tím, východočeský celek má typologicky jiné mužstvo.

Fotbalový pořad Přímák, jehož hostem byl trenér Michal HorňákVideo: Sport.cz

Radost může mít nezávislý fanoušek, který se může těšit na pořádně dramatickou ligu. „Spodek se začíná vyrovnávat se středem. Teplice a České Budějovice padají k posledním týmům hodně rychle. A v klidu nemůže být ani Boleslav, ta má na jaře zatím jen bod," vysílá varování středočeskému celku, že pokud nezačne bodovat, může přijít problém.

Co dalšího zaznělo v pořadu Přímák na Sport.cz?

Reklama