Hlavní obsah

Žádný zanďour, moderna! Se třemi stopery jsem vyhrál ligu, říká bývalý reprezentant

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zaparkovaný autobus a urputné bránění, z kterého by měl radost leda fanklub defenzivního fotbalu. Hra se třemi stopery je současným trendem. Týmy jej využívají stále častěji a sbírají s moderním rozestavením úspěchy. „S juniorkou Sparty jsme takhle vyhráli ligu," konstatuje trenér Michal Horňák v pořadu Přímák na Sport.cz. Fotbalové moderně fandí a rád ji se svými týmy praktikuje.

Jak a kdy hrát na tři stopery, příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

„Já téhle herní variantě fandím. Jen musíte mít vhodné typy hráčů. Ve Spartě jsem to tak hrál s juniorkou i s béčkem. Je to zajímavé," hlásí bývalý reprezentant, který v rudém dresu Letenských oslavil deset mistrovských titulů.

Fanoušek občas propadne dojmu, že se třemi stopery v sestavě může daný tým praktikovat systém „zaparkovaný autobus", kdy se bude výhradně soustředit na obranu a cílem bude hlavně neinkasovat gól. Podle Horňáka je ale na omylu. Sytém je úspěšný, pokud jsou stopeři schopní naopak zaútočit.

Fotbalový pořad Přímák, jehož hostem byl trenér Michal HorňákVideo: Sport.cz

„Musejí být konstruktivní. Ve chvíli, kdy chce tým překvapit soupeře a do akce se zapojí i stoper, tak dojde k přečíslení obrany. Pokud je daný hráč konstruktivní, je to velká síla," míní Horňák, který na jaře povede v ČFL Viktorii Žižkov.

Reklama