Hlavní obsah

Šíleně kopnutá penalta. Třikrát mě požádal o odpuštění, říkal trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Takhle zbabranou penaltu jen tak neuvidíte. Chorvatský útočník Osasuny Ante Budimir selhal v sedmé minutě nastavení, kdy mohl z pokutového kopu proti Valencii v zápase španělské ligy vyrovnat. Po zakolísání však poslal míč jen slabým obloučkem směrem k brankáři Giorgimu Mamardašvilimu. „Třikrát mě požádal o odpuštění, ale já mu nemám co odpouštět,“ zastal se nešťastného střelce Jagoba Arrasate, trenér Osasuny, která nakonec prohrála 0:1.

Foto: Profimedia.cz

Chorvatský útočník Osasuny Ante Budimir

Článek

Dlouho se řešilo, jestli bude Osasuna v nastaveném čase po zákroku Huga Guillamona na Budimira kopat penaltu. Rozhodčí José Luis Munuera Montero ji po zásahu VAR a zkoumání u obrazovky nakonec nařídil. Postavil se k ní faulovaný Budimir, spolehlivý šutér Osasuny, jenž je se šestnácti góly druhým nejlepším střelcem La Ligy.

Budimir se rozběhl, ale pak, jak to penaltoví exekutoři v poslední době často dělají, zpomalil a zadrobil. Jenže najednou mu špatně vyšel krok, možná se mu střetly myšlenky, možná chtěl jinak reagovat na pohyb gólmana. Nicméně najednou stál a balon levačkou jen lehce dloubl. Mamardašvili míč hravě sebral.

„V téhle sezoně nám už udělal tolik radosti, nemůžeme mu nic říct. Musíme ho povzbudit,“ pravil kouč Arrasate.

„Giorgi (Mamardašvili - pozn. aut.) vydržel až do konce a čekal, až zaváhá. Nestává se často, aby hráč kvalit Budimira udělal takovou chybu. Měli jsme i velké štěstí,“ uvedl trenér Valencie Rubén Baraja. „Ta penalta byla ale přísná,“ dodal.

Mírnou polehčující okolností pro Budimira může být fakt, že úterní vyšetření v nemocnici prokázalo, že si z utkání odnesl poraněný hrudník a tři zlomená žebra.

Reklama