Hlavní obsah

Šmicer: Záviděl jsem Spartě Křetínského. Je super, že má teď finanční jistotu i Slavia!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nového majitele fotbalové Slavie, byznysmena Pavla Tykače, vítá. Bývalý reprezentant Vladimír Šmicer považuje za velké plus především to, že dá Slavii finanční jistotu. „Bývalí vlastníci, čínští investoři, byli v rukou státu. Tamní vláda mohla klidně vydat zákaz investicí do zahraničních klubů a byl by konec. Jsem rád, že má Slavia silného majitele,“ říká Šmicer v novém díle podcastu Šmíca z voleje na serveru Sport.cz.

Šmíca z voleje: Záviděl jsem Spartě Křetínského! Je super, že má teď finanční jistotu i Slavia!Video: Sport.cz

 
Článek

„Sparťanům jsem záviděl pana Křetínského, který dal klubu finanční jistotu. Tohle nastalo teď ve Slavii. Nebudou se muset za každou cenu prodávat hráči, což je velké plus. Naopak se tým může zkvalitnit. Objevila se třeba teď šance získat z Plzně brankáře Staňka, Slavia po něm sáhla. Prostě když bude kvalita, půjde do toho. To se mi poslední dobou s čínskými majiteli nezdálo,“ uvádí Šmicer.

Jeho jméno je často skloňováno s volbou nového manažera fotbalové reprezentace. Jestli je ale nadále ve hře, neví. „Nikdo se mnou nemluvil. Spousta lidí se mě ptá: Kdy už ti to dají, a co Háša a Fousek? Říkám jim, že nevím. Uvedl jsem už dřív, že pokud by nabídka přišla, že bych ji neodmítnul. Asi si říkají, že když nic nedopadne, tak zavoláme Šmícu,“ říká s úsměvem vicemistr Evropy z roku 1996 nebo vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem (2005).

Právě dres slavného anglickým klubu si v sobotu zase přetáhne přes hlavu. S týmem legend Liverpoolu odehraje v Hongkongu exhibiční zápas proti legendám Manchesteru United. Z Prahy poletí s bývalým parťákem z Anfieldu Patrikem Bergerem a někdejším záložníkem United Karlem Poborským.

„Máme fantastickou nominaci, do Hongkongu přiletí Robbie Fowler, Michael Owen, Emile Heskey, Jari Litmanen, Luis García a další. Proti nám budou hrát Paul Scholes, Dwight Yorke, Dimitar Berbatov nebo Karel Poborský,“ vypočítává Šmicer.

Kvůli exhibici na sobě od začátku nového roku pracuje. „Když jsem si druhého ledna stoupnul na váhu a uviděl jsem dvě osmičky, zakroutil jsem hlavou. Od té doby jsem shodil dvě kila, potřebuju ještě půl kila dolů,“ vypráví Šmicer.

V novém díle svého podcastu mimo jiné také popisuje, co všechno podobné exhibiční zápasy obnášejí, a také přiznává, že tato utkání jsou hraná na krev a se soupeři, se kterými se potkávali v rámci anglické Premier League, jsou schopni se na trávníku pohádat.

Dva ostřílení fotbalisti, Vladimír Šmicer a Robert Neumann, rozebírají aktuální fotbalové dění.

Pusťte si Šmícu z voleje třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama