Hlavní obsah

Sudí by měli mít mikrofony, lavičky top mančaftů se chovají jako dobytek, říká Starka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velký fotbalový boss Jaroslav Starka. Pro mnohé démon, který ovlivňoval zápasy, údajně uplácel sudí. Po aférách z roku 2004 se dostal i do hry „Ivánku, kamaráde, můžeš mluvit?“, kdy bývalý šéf sudích Milan Brabec (Jiří Lábus) řeší s bossem Viktorie Žižkov Ivanem Horníkem (Petr Čtvrtníček), čí to byly peníze, prý Jardovo...

Foto: Sport.cz

Bodlo

Článek

Pro jiné člověk, který až skončí, zmizí z mapy profesionálního fotbalu i FK Příbram. I s akademií, která vychovala současné reprezentanty Baráka a Matějů, ale i další výborné fotbalisty jako Černého, Polidara, Matouška, Chaluše, Řezníčka nebo Wágnera...

Šestašedesátiletý podnikatel předal příbramský klub synu Janovi, ale stále ho fakticky vede. Policie ho spojovala s vraždou podnikatele Lamberta Krejčíře, únosy, vyhrožováním, s mafií a organizovaným zločinem. Nikdy mu ale vinu neprokázala. Ve fotbale nikdy nestál v souvislosti s úplatkářskými kauzami před disciplinární komisí, ale o českém fotbale a poměrech v něm si nedělá iluze. „Kdo tvrdí, že se ve fotbale nikdy nesetkal s korupcí, tak lže," tvrdí. O problémech, o nichž jiní kluboví bossové mlčí, mluví dost otevřeně.

Ve fotbalovém podcastu Sport.cz Bodlo otevřeně hovoří o situaci v českém fotbale, chybách rozhodčích i nedostatcích ve vedení profesionálních soutěží. Sám kdysi hrával fotbal za Spartak Příbram, funkcionařit začal u Litavky, kde sídlí 1. FK Příbram, dříve též Marila nebo Dukla. Do nejvyšší soutěže se dostal v devadesátých letech jako člen managementu Viktorie Žižkov, později přešel do Dukly, kterou přesídlil na čas do Příbrami. S klubem z hornického města hrál nejvyšší soutěž.

Současnost je pro Starku i klub mnohem smutnější. Příbram po sestupu z nejvyšší soutěže místo o návrat hraje o záchranu. „Došly peníze. V klubu dlužíme hráčům, trenérům i zaměstnancům. Museli jsme se rozloučit s dražšími hráči a drasticky seškrtat rozpočet. Ale dluhy chceme co nejdřív splatit. Začneme od kořenů a věřím, že se jednou vrátíme," řekl v podcastu.

Reklama

Související témata: