Hlavní obsah

Ve Vsetině bylo veselo. Brankář nechtěl být jedničkou, zajímala ho spíš pozice trojky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nezapomenutelná atmosféra provázela mistrovskou éru vsetínského hokeje. Skvělá parta drtila soupeře na ledě, a k tomu si zvládla užít i pořádnou porci zábavy. V pořadu Příklep se o ní rozvyprávěl bývalý obránce Jan Srdínko. Hodně veselo bylo třeba s brankářskou dvojicí Roman Čechmánek - Ivo Pešat. „Čeman byl kousek, s kterým byla sranda, byl svůj. A Ivošem Pešatem tvořili výbornou dvojici," prozradí Srdínko. Odtajnil, proč Pešat nechtěl být v klubu jedničkou a proč vzdal zahraniční soustředění.

Jak fungovalo brankářské duo Čechmánek, Pešat ve Vsetíně? Zábavné historky v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

 
Článek

Srdínko začíná povídání vzpomínkou na to, jak celý vsetínský tým ve své době v létě tvrdě makal a brankářská dvojice chodila každý den na tenis. „Byli připravení pomalu na Wimbledon," směje se a přidává příhodu, kdy vyzvídal u brankářské dvojky, zda jí nevadí, že je jasnou jedničkou v brankovišti Roman Čechmánek. Odpověď ho pobavila a zasmáli se jí i hosté ve studiu Sport.cz.

Odpověď prý zněla zhruba takto. „Hele Srdce, já bych teď potřeboval být trojka, když už mám ten obchod s vínem. Já už nemám čas jezdit s vámi po zápasech," cituje Pešata bývalý hokejista. Vsetínský gólman prý někdy kolem roku 1997 obchodovat s vínem a tato činnost jej úplně pohltila. Bizarní situace přišla třeba ve chvíli, kdy se Pešat měl vydat s týmem poprvé na soustředění do ciziny. „Všichni jsme se do Chorvatska těšili, že je to super," vzpomíná Srdínko.

Tituly se Vsetínem a předčasné úmrtí. Vzpomínka na Zdislava Tabaru v pořadu PříklepVideo: Sport.cz

Jenže když měl tým skutečně odjet, Pešat chyběl. „Tak mu voláme, Pešku, kde jsi, my na tebe čekáme," líčí bývalý vynikající bek a hned cituje, co jim spoluhráč odpověděl: „Pánové, já mám lidi před krámem, já nikam nejedu. Já nemůžu odjet, já tady mám víno. Opravdu zůstal doma a my jsme odjeli. Užili jsme si to, parta se pořád stmelovala," hlásí Srdínko a zdůrazní, že právě vynikající vztahy v týmu a fungující kabina pomáhaly Vsetínu zvládnout vypjaté duely.

Příklep s legendárním vsetínským obráncem Janem SrdínkemVideo: Sport.cz

Moderátor Honza Homolka z O2 TV pálil dál ostrými dotazy směrem k brankářům. Traduje se totiž, že spolu jezdili na tréninky a prý často dorazili pozdě. Srdínko mu dává částečně za pravdu. „Čeman jezdil hodně rychle. Pešek byl jinak klidnej a mírumilovnej, ale po jízdě s Čemanem přijel vždycky vystresovanej," směje se už zase bývalý vynikající bek.

Pešat se prý netajil tím, proč byl v roli spolujezdce Romana Čechmánka rozhozený. A nešlo prý jen o velmi rychlou jízdu. „On celou dobu telefonoval, k tomu ladil rádio, a ještě jel jak blázen," prozrazuje Srdínko. „Ale pozdě nejezdili. Stíhali to, bylo to tip ťop, ale stíhali."

Reklama