Hlavní obsah

České šance ve čtvrtfinále nejsou velké. Úspěch stojí a padá s Kubalíkem

Základní skupina mistrovství světa v hokeji je u konce, Češi postoupili do čtvrtfinále ze čtvrté pozice a přestěhovali se do finského Tampere, kde ve čtvrtek od 15:20 vyzvou vítěze skupiny A Spojené státy americké. A podle redaktorů Sport.cz Martina Kézra a Matěje Vybírala nebude národní tým v klíčovém duelu turnaje favoritem. Oba novináři v podcastu Za mantinelem zmiňují nutnost dobrého výkonu gólmana i tahouna v ofenzivě Dominika Kubalíka, ke kterému se však musí přidat i další.

Podcast Za mantinelem o české šanci ve čtvrtfináleVideo: Sport.cz

 
Článek

„Národní tým stojí na dvou jménech. Dominik Kubalík a Roman Červenka. Pokud se má zrodit úspěch ve čtvrtfinále, oni pod ním budou muset být podepsáni, protože nikdo jiný to za ně neudělá," mínil Martin Kézr. „Ideální scénář je, aby se prosadili, a k nim se přidá ještě někdo ze zbytku," nastínil Vybíral.

Kubalík už nasázel na šampionátu osm gólů, v úterý proti Kanadě však vyšel stejně jako Červenka bodově naprázdno. „Tohle je varování. Kanada si byla dobře vědoma jejich síly a k ničemu je nepustila. Napověděla recept Američanům," říkal novinář. „Budou si na ně dávat velký pozor. Pokud nedostaneme moc přesilovek, prostor, kde můžou ukázat své zbraně, se výrazně tenčí," doplňoval ho Kézr.

„Máme málo rozdílových hráčů, přesto to na ně musíme zkusit uhrát. Ale je to jenom jeden zápas. Můžeme Spojené státy překvapit," pokračoval Kézr.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Kanada - ČeskoVideo: Česká televize

Oba redaktoři ale nedávají velké šance na postup do semifinále. „Pětadvacet procent," řekl Vybíral. A Kézr ještě číslo snižuje. „Chtěl jsem říct dvacet procent. Oba cítíme, že to není moc. Ale moc rádi se budeme mýlit a národnímu týmu se omluvíme," usmál se šéfredaktor Sport.cz.

Reklama