Hlavní obsah

O emocích, které překračují hranice, a disciplinárním guláši

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dramatická semifinálová série mezi Spartou a Třincem nabízí skvělý a pohledný hokej, ale i pořádně vyhrocené momenty a zákeřné fauly. „Jedna věc se mi na sérii nelíbí, a nedělní zápas mě o tom přesvědčil dokonale. Je to už moc. Emoce jdou za hranu a jsou přetaveny do frustrace,“ líčil v podcastu Sport.cz Za mantinelem šéfredaktor webu Martin Kézr, který společně s kolegou Matějem Vybíralem rozebírali i druhou sérii mezi Pardubicemi a Litvínovem, finále první ligy nebo dění v mužské i ženské reprezentaci.

Hokejový podcast Za mantinelem o emocích, které překračují hranice, a disciplinárním gulášiVideo: Sport.cz

 
Článek

Sparta má Ocelářům co vracet, v play off s nimi prohrála čtyřikrát po sobě, a tak se dalo čekat, že se nebude hrát zrovna v rukavičkách. „Ale z obou stran tam jsou zbytečné zákeřnosti i přihrané zákroky. Jestli se tohle nezmění, děsím se, co nás v sérii ještě čeká,“ připustil Kézr.

Předseda disciplinární komise Viktor Ujčík už musel řešit několik přestupků, naposledy tvrdou sekyru sparťanského kapitána Michala Řepíka na třineckého Patrika Hrehorčáka ze závěru čtvrtého duelu, kterou vyřešil dvouzápasovým distancem.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, sekání Řepíka na Hrehorčáka rozpoutalo hromadnou bitkuVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Předtím Ujčík za zákrok na Filipa Chlapíka udělil dvouzápasovou stopku třineckému Danielu Voženílkovi, který však v utkání trestán nebyl. A odvolací komise mu trest zkrátila na polovinu. „Tahle šaráda mi přišla hodně podivná. Výroky disciplinárky celkově všechno doráží. Přistoupila k tomu nešťastně. Rozhodla se ex post trestat to, co rozhodčí netrestali na ledě. A tohle všechno se přenáší na led. Někteří aktéři už působí jako červený hadr na býka,“ líčil hokejový expert.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Zákrok Daniela Voženílka na Filipa Chlapíka ze druhého utkání.Video: Tipsport Extraliga / BPA

Vybíral pak upozorňoval na fakt, jak disciplinární komise přistupuje k faktu, že se faulovaný hráč ocitne ve „zranitelné pozici“. „V případě faulu Kempného na Hrehorčáka situaci vysvětlila tak, že třinecký hráč se sám vystavil do zranitelné pozice, a dál netrestala. Naopak u Voženílkova zákroku na Chlapíka stejnou věc obrátila proti faulujícímu hráči a uvedla, že Voženílek atakoval hráče ve zranitelné pozici,“ popisoval redaktor.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Faul Michala Kempného na Patrika Hrehorčáka ve třetím duelu.Video: Tipsport Extraliga / BPA

„Tahle komunikace jen přispívá k tomu, že fanoušci si dělají z disciplinárky a Viktora Ujčíka srandu, že tahá výše trestů z klobouku,“ poznamenal Vybíral. A Kézr s kolegou souhlasí. „Vážnost výroků vzala za své. Působí zvláštně, že Voženílek nebyl vyloučen v zápase, a tak dostal alespoň stopku od disciplinárky,“ mínil. „A u Kempného to bylo naopak. Ale tak by to rozhodně být nemělo,“ doplnil ho mladší z novinářů.

Oba redaktoři se v podcastu Za mantinelem zaměřují i na druhou semifinálovou sérii, kterou Pardubice ovládly nad Litvínovem jednoznačně 4:0 na zápasy. Diskutují také o finále první ligy mezi Zlínem a Vsetínem, který vede 3:1 na utkání, ale pro případnou baráž by si pro domácí duely musel hledat azyl.

Rozebírají také začátek přípravy národního týmu na domácí mistrovství světa a nominaci Radima Rulíka, jenž pro kemp v Karlových Varech povolal i tři nováčky Lukáše Klimeše, Jakuba Sirotu a Jáchyma Kondelíka, a baví se i o mistrovství světa žen, kde české hokejistky po suverénní výhře nad Finskem nevstřelily gól ani jednomu ze zámořských favoritů.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama