Hlavní obsah

O plusech a minusech Smoleňákova návratu do Kladna i o reprezentaci na MS v modrých dresech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po dvanácti letech oblékne Radek Smoleňák zase dres mateřského Kladna a právě přestupu šestatřicetiletého hokejového útočníka z Hradce Králové k Rytířům se věnuje první část nového dílu podcastu Za mantinelem. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor však rozebírají i mdlé výkony Plzně a Vítkovic, zahraniční posily v extralize a řeč se stočila i na české legionáře v evropských ligách. A na závěr došlo i na nejednu zajímavou novinku z reprezentační kuchyně…

Podcast Za mantinelem Video: Sport.cz

 
Článek

Po minulé sezoně ztratil v Hradci Králové nejen kapitánské céčko, ale i místo v sestavě. V aktuálním ročníku odehrál Radek Smoleňák jediný zápas v Třinci a sám přiznává, že trenér Tomáš Martinec mu dal celkem jasně najevo, že už s ním nepočítá.

A tak se urostlý a důrazný forvard rozhodl pro Kladno, s nímž byl v kontaktu už několik týdnů. „Pro Smoleňáka je tato změna jedině dobře, na Kladně dostane patřičný prostor na ledě. Z krátkodobého horizontu je pro Rytíře výbornou posilou. Z dlouhodobého hlediska je to ovšem špatně,“ míní Škvor a naráží tím na přestárlý tým nutně potřebující obměnu. Jenže kde brát kvalitní mladíky, když kladenská juniorka hraje až druhou nejvyšší soutěž a navíc v ní po šesti kolech ještě nezískala jediný bod…

Radek Smoleňák na tréninku s KladnemVideo: Sport.cz

Obnovenou premiéru v kladenském dresu by si měl Smoleňák odbýt v pátek a osud tomu tak chtěl, že Rytíři doma přivítají právě Hradec Králové. „Myslím, že Smoleňák bude vidět a bude patřit ke klíčovým postavám zápasu. V tom pozitivním smyslu,“ odhaduje Škvor, zatímco Kézr oponuje, že Mountfield zvítězí bez ohledu na to, jestli Smoleňák nastoupí.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Sparta - Vítkovice, 3:1(41. Kestner)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Po sedmi odehraných kolech oba redaktoři hodnotili i výkony předsezonních zahraničních posil. Zatímco slova chvály měli například pro útočníky Kangasniemiho z Karlových Varů či Kestnera ze Sparty, cizinci v Boleslavi; snad až na Aaltonena; zatím rozhodně nezáří.

V závěru došlo i na novinky ohledně reprezentace. Tou nejzásadnější je, že se blíží doba, kdy národní tým nastoupí ve třetí sadě dresů majících modrou barvu. „Na stole dokonce leží žádost, aby Nike a IIHF povolily třetí sadu dresů pro domácí MS 2024. Jeden zápas šampionátu bychom měli odehrát v modrých dresech,“ prozrazuje Kézr.

A ještě jedna zajímavost, tentokrát ohledně umístění Síně slávy českého hokeje. „Nevěřte tomu, že Síň slávy bude v Palladiu. Víc teď nepovím, protože jsem to slíbil zdroji, od něhož mám tuto informaci,“ říká Kézr.

Reklama