Hlavní obsah

O Rulíkově filosofii, kterou hráči přijali za svou a hokej zase všechny bavil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Samozřejmě, pořád jde jen o jeden turnaj a zajíci se budou počítat až příští rok v květnu po honu na domácím světovém šampionátu, přesto premiéra hlavního trenéra Radima Rulíka na střídačce seniorské hokejové reprezentace dává optimistické naděje. A nejde jen o tři výhry, ale hlavně způsobem, jak k nim na turnaji Karjala došlo. Nejen o Rulíkově filosofii debatují v novém dílu podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor.

Za mantinelem: O Rulíkově filosofii, kterou hráči přijali za svou a hokej zase všechny bavilVideo: Sport.cz

 
Článek

„Základem je víra, že Rulíkova filosofie může fungovat. Byť je šíleně náročná na bruslení; což přiznávají i sami hráči; tak když bude tým hrát pospolu, hodně bruslit, bude agresivní a určovat tempo hry a ne vyčkávat, vyplatí se to,“ míní Škvor, který všechny zápasy turnaje Karjala sledoval přímo v dějišti turnaje v Tampere a Växjö.

Na národním týmu bylo vidět, jak ho hokej pod Rulíkem baví, jak jsou navíc hráči připraveni obětovat se jeden za druhého, což Škvor ilustruje dvěma příklady ze zápasu proti Finsku.

Sestřih utkání turnaje Karjala Švédsko-ČeskoVideo: Český hokej

Kézr pak připomíná, že drtivá většina hráčů přesně splnila role, které od nich Rulík požadoval. A navíc byli i produktivní, jak ukázali Voženílek, Matěj Stránský, Tomášek, Lenc a další.

Sestřih utkání turnaje Karjala Finsko - ČeskoVideo: Český hokej

„Stránského jsem v reprezentaci dlouho neviděl hrát takhle výborně,“ chválí útočníka Davosu Škvor a když má vybrat dva nejlepší hráče na turnaji, zmíní právě Stránského a Tomáška.

„Za sebe říkám Radana Lence a druhé jméno bude možná překvapivé, ale mně se ten kluk hrozně líbil. A to je obránce Jakub Galvas,“ říká Kézr.

Sestřih utkání turnaje Karjala Česko - ŠvýcarskoVideo: Český hokej

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama