Hlavní obsah

O syrové reprezentaci i rozpačitém výkonu osmnáctek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejová reprezentace poprvé před domácím mistrovstvím světa poznala chuť porážky. Na úvod Betano Hockey Games nestačila na Finy 1:4. Výkon národního týmu ve čtvrtečním zápase rozebrali v podcastu Za mantinelem redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Michal Sobotka. Věnovali se také neúspěšnému vystoupení hráčů do osmnácti let na světovém šampionátu jejich věkové kategorie.

Za mantinelem: O syrové reprezentaci i rozpačitém výkonu osmnáctekVideo: Sport.cz

 
Článek

Střelecká převaha 39:16 byla českému týmu málo platná. „Kromě první třetiny, která snesla přísná měřítka, jsem měl pocit, že šel výkon mužstva trochu dolů,“ myslí si Kézr. „Nešlo o četnost střelby, ale o její kvalitu. A ta z pohledu národního týmu nebyla tak velká,“ dodal Sobotka.

Finové byli efektivnější v koncovce a před Lukášem Dostálem v české brance byli nebezpečnější. Rulíka mrzely především první dva obdržené góly, kterým měli hokejisté zabránit. „Obránci měli celkově problém odstavovat finské útočníky od puků a z nebezpečných pozic,“ povšiml si Kézr.

Rulík do sestavy nasadil hned osm posil z NHL. Kromě Dostála v brance naskočili všichni bruslaři. Na výkonu týmu se to projevilo, vždyť tito hokejisté naposledy odehráli soutěžní zápas před třemi týdny. „Doplnili jsme hráče, ale mužstvo působilo poměrně syrově,“ uvedl Kézr. „Bavíme se o třetině kádru, to se muselo projevit,“ souhlasil Sobotka.

Sestřih zápasu Česko – FinskoVideo: Sport.cz

České hry budou pokračovat o víkendu. Národní tým se v sobotu představí proti Švédům, v neděli vyzve na závěr turnaje Švýcary. Kouč Radim Rulík bude ještě hodně točit sestavou, protože k dispozici má v tuto chvíli 22 útočníků a každému z nich chce dát alespoň jednu příležitost, aby dotyčný zabojoval o místo na domácím šampionátu.

Zatímco mužská reprezentace má vrchol sezony před sebou, hráči do osmnácti let už svou pouť na mistrovství světa ukončili. A dost rozpačitým výkonem, který se táhl s týmem celý turnaj. Po výhře nad Švýcarskem přišel debakl od Kanady. Pak výhra nad Švédy a následně ostudná porážka s Kazachstánem. Vše vyvrcholilo čtvrteční porážkou ve čtvrtfinále se Slovenskem (2:3).

„Mám pocit, že si po Švédech hráči začali myslet, že jsou mistři světa a že se jim nemůže nic stát. Oba následující zápasy odehráli ve stylu, že to nějak uhrají. Slováci to chtěli víc a naši neustále čekali, co bude,“ nechápal Kézr. Sobotka připomněl, že mladíci v sobě za celé mistrovství nenašli týmovost, která je před sezonou zdobila na Hlinka Gretzky Cupu v Břeclavi.

„Navíc kouč David Čermák přiznal, že týmu chyběla kondice. To je dost na pováženou,“ uvedl redaktor Sport.cz. „Ve čtvrtfinále navíc osmnáctka dělala dost chyb, které by už na téhle úrovni asi neměly být k vidění,“ dodal Sobotka.

Kromě blížícího se mistrovství světa se oba redaktoři věnovali také otevření přestupového trhu a trenérským tahům v rámci tuzemské extraligy.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.