Hlavní obsah

Vrána a jeho boj o MS. Je už opravdu jiným člověkem, nebo je risk brát ho do Prahy?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Extraliga spěje do svého finále, nejpozději v neděli pozná mistra. Redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor rozebírají v novém dílu podcastu Za mantinelem aktuální situaci v sérii Pardubic s Třincem, v níž Dynamo vede 3:2 na zápasy. Řeč však přišla i na úspěšnou kladenskou baráž, stejně jako na blížící se MS v Praze. Kolik extraligových finalistů povolá kouč Radim Rulík do finální přípravy? A jak se má situace s Jakubem Vránou, který trošku nečekaně dostal šanci zabojovat o domácí šampionát?

Za mantinelem: Vrána a jeho boj o MS. Je už opravdu jiným člověkem, nebo je risk brát ho do Prahy?Video: Sport.cz

 
Článek

Dynamo za stavu 2:2 na zápasy zvládlo středeční pátý duel a je jediný krok od mistrovského titulu, na který čeká 12 let. V extralize se ještě nikomu nepodařilo získat pohár, pokud ve finále prohrával 2:3 na zápasy.

Škvor s Kézrem rozebírají, co bude v pátečním šestém utkání rozhodovat. A zatímco Škvor tipuje, že Východočeši využijí první mečbol a v Třinci v pátek vyhrají, Kézr míní, že vše rozsekne až nedělní sedmý zápas v Pardubicích.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Dynamo Pardubice vs. HC Oceláři Třinec 3:0Video: Tipsport Extraliga / BPA

Zajímavé pak bude sledovat, kolik hráčů z kádrů finalistů povolá Radim Rulík do přípravy před MS. Oba redaktoři se shodují, že moc jich nebude. „Z útoku Sedláka z Dynama a třineckého Voženílka, z obránců pak pardubičtí Hájek a možná Košťálek,“ uvažuje Škvor.

K národnímu týmu se v tomto týdnu překvapivě připojil Jakub Vrána. Osmadvacetiletý útočník prožil náročnou sezonu, v St. Louis ztratil místo v sestavě, nesáhl po něm ani žádný z dalších týmů NHL, a tak ročník končil na farmě Bluesmanů ve Springfieldu.

Má šanci vybojovat si účast na čtvrtém mistrovství světa? „Kuba Vrána tvrdí, že je jiný člověk než dřív, a chci věřit, že mu asistenční program pomohl,“ zmiňuje Škvor Vránovy někdejší problémy v osobním životě.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Vrána na archivním snímku.

„Tohle jsem u něj slyšel i na mistrovství světa 2022 v Tampere,“ polemizuje Kézr. „Když to řeknu hodně jednoduše, tak reprezentační trenéři měli s Vránou problém, že vlastně moc nebránil,“ připomíná Kézr, že Vrána na MS nastupoval pod kouči Říhou, Pešánem a Jalonenem, a v průběhu všech turnajů jeho role v týmu postupně klesala.

„Rozumím Radimu Rulíkovi, že to chce zkusit. Nikde není napsané, že Jakub Vrána jede na mistrovství světa. Vrána je střelec, a pokud bude v přípravných zápasech dávat góly a pracovat dozadu, nepochybně by byl posilou pro MS. Pokud ne, není nic jednoduššího než říct, že se to s Vránou alespoň zkusilo, ale teď by přínosem pro tým nebyl,“ uvažuje Škvor.

S tím Kézr souhlasí a je zvědavý, jak nakonec „akce Vrána“ dopadne. „Beru to jako určitý risk. Vzít si hráče nesporných kvalit, který ale měl problémy z hlediska herní disciplíny. Možná Radim Rulík věří, že ho ukočíruje. Dá mu teď prostor v přípravě a pak řekne, jestli ano, nebo ne,“ uzavírá Kézr.

Aktuální hokejové události pod drobnohledem redaktorů Sport.cz.

Pusťte si Za mantinelem třeba na Podcasty.cz, Spotify nebo na Apple Podcasts.

Poslechněte si i naše další podcasty a pořady:

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.