Hlavní obsah

O zadřeném Motoru, venkovní Energii a odzbrojených Rytířích

Začalo to tak slibně, jenže po třech výhrách a euforii najednou přišla tvrdá facka, která znamená sedm porážek v řadě i vlastní slova o tom, jaký "máme v obraně bordel". Extraligoví hokejisté budějovického Motoru se tak tabulkou sunou dolů, podobně jako Kladno, které navíc nedalo už 223 minut gól. Nebude se tak muset "zachránce" Jaromír Jágr brzy převléknout do výstroje a skočit na led? Také o tom mluví v podcastu Za mantinelem reportéři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára.

Upoutávka k podcastu Za mantinelem. O zadřeném Motoru, venkovní Energii a odzbrojených Rytířích.Video: Sport.cz

 
Článek

Třikrát doma prohráli až v prodloužení, dvakrát je ve venkovním utkání srazilo zbytečné vyloučení kouče Modrého za zdržování, aby soupeř dal v přesilovce klíčový gól. Ale především z posledních sedmi utkání mají bídné skóre 7:28. České Budějovice se trápí, patří k nejvylučovanějším týmům v extralize.

Zatím spoléhají jen na osvědčené duo Gulaš – Pech, ke kterému se ještě bodově přidalo dvojice z druhé formace Hanzl – Dzierkals, ale zbytek mlčí. Navíc mají Budějovice předehrané utkání, a tak teď v pátek nejspíš v tabulce ze současného devátého místa ještě klesnou.

Co by mohlo Motor zase nakopnut a proč lze být u Budějovic optimistou? Také redaktoři řeší v podcastu Za mantinelem. Stejně jako unikátní bilanci Karlových Varů, které zatím doma nezískaly ani bod, zatímco venku jsou s 11 body nejúspěšnějším celkem soutěže. A to hrály v Třinci, na Spartě, v Mladé Boleslavi i Pardubicích.

Opomenout nelze ani momentálně bezzubé Rytíře z Kladna, kteří už 232 minut nedali gól, což je tuze tristní bilance. Také oni se po výborném startu do sezony trápí a padají k místu, které by je znovu mohlo poslat k ošemetné baráži.

Reklama