Hlavní obsah

Ó ženy, ženy. Jak reprezentace vyvolala radostný křik a jak hokejový svaz zase mlčí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to rok plný čtvrtfinálových výher. Po mužské hokejové reprezentaci a po té juniorské se teď do bojů o medaile probily na světové šampionátu také české ženy. A stejně jako v případě nedávného vítězství juniorů nad Spojenými státy je i jejich triumf nad Finskem zázračný. Jakou cestu hokejistky za poslední roky ušly, proč u reprezentací uspěli zahraniční trenéři i jak moc úspěch může ženám v konzervativním hokejovém prostředí pomoct řeší v dalším díle podcastu Za mantinelem reportéři Sport.cz Martin Kézr a Robert Sára. Zároveň mluví o novém svazovém nařízení pro hráče z KHL, kteří mají zákaz startu v národním týmu, a rozebírají Ligu mistrů.

Foto: Sport.cz

Za mantinelem

Článek

Hokejistky mají před sebou semifinále proti Spojeným státům (sobota, 14:00), do kterého vstoupí v roli velkého outsidera. Nicméně už postup mezi čtyři nejlepší je historický milník a především může družstvo i v následujících letech etablovat mezi elitou.

Proč šel ženský hokej v tuzemsku za poslední roky tak vzhůru, jakou důležitou roli má trenérka Carla MacLeodová a co se musí ještě změnit, aby mohly Češky jednou reálně věřit v medaili z olympiády? Také o tom je řeč v podcastu.

Stejně jako o rázných slovech Dominika Haška vůči svazu, který podle něj dostatečně nevysvětlil hráčům z KHL, proč jim zakázal reprezentovat. Reportéři Sport.cz s ním souhlasí a poukazují, že svazu už znovu vázne komunikace s veřejností. A že i Alois Hadamczik, který už je 77 dní prezident svazu, zatím mlčí o budoucích krocích.

První zápasy mají za sebou tři čeští účastníci Ligy mistrů. Její prestiž bezesporu stoupá, byť stále má tuze daleko ke své slavnější fotbalové sestře. Jen pro představu: v celé hokejové Lize mistrů se letos rozdělí prémie ve výši 85,5 milionu korun, zatímco taková fotbalová Plzeň vydělala jen postupem do základní skupiny skoro čtyřikrát víc. I proto Ligu mistrů pořád hokejové kluby považují spíše za dobrou přípravu před startem extraligové sezony.

Také o tom si můžete poslechnout v podcastu Za mantinelem.

Reklama