Hlavní obsah

Z Rigy přicházejí varování. K tomu nečitelné šachy v bráně a jen pomalý návrat marodů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Čeští hokejisté vydolovali z úvodního trojboje na mistrovství světa sedm bodů. Po výhrách nad Slovenskem a Kazachstánem přišlo historicky první zaváhání s Lotyši. V podcastu Za mantinelem se redaktoři Sport.cz Martin Kézr a Jan Škvor, který komentoval dění přímo z Rigy, podivují nad nečitelným nasazováním gólmanů i nad chybami českého týmu v defenzivě. A komentují i situaci ohledně zraněných útočníků Filipa Chytila a Filipa Chlapíka.

V podcastu Za mantinelem komentují redaktoři dění přímo z RigyVideo: Sport.cz

 
Článek

Proti Slovensku v brance Šimon Hrubec, proti Kazachstánu Marek Langhamer a s Lotyšskem Kare... Ne, znovu Hrubec. Jednička Arizony v NHL Karel Vejmelka nečekaně zůstal jen na střídačce. „Chtěl bych vysvětlit od tebe z dějiště, co předvádíme s gólmany. Nezdá se mi ta komunikace, která zní od trenérů, jak to s brankáři zamýšlí," tázal se šéfredaktor Sport.cz Martin Kézr.

„Já to taky nevím a podle mě jediní dva, kteří to tuší, jsou kouč Kari Jalonen a trenér gólmanů Zdeněk Orct. Je to divný. Jalonen dnes dostal otázku, jestli byl spokojený, jak to Šimon Hrubec zvládl s Lotyši, a rovnou vypálil: ‚Ne stoprocentně.' Mezi řádky čtu, že Hrubec podle mě skončil na turnaji jako první gólman," mínil Škvor.

V Rize pozorně sledoval i návrat marodů Filipů Chytila a Chlapíka na led. „Vrátit by se mohl dřív Chlapík. Jak jsem ho pozoroval, spíš po hitu od Patrika Kocha v prvním duelu nemá problém s hlavou, ale s ramenem nebo krkem. Na tréninku říkal, že se ještě necítí na ránu golfem," popisoval redaktor.

Filip Chlapík a Filip Chytil přijíždějí na tréninkVideo: Sport.cz

A naskočení Chytila, útočníka Rangers, zpět do zápasů podle něj zatím reálný není. „Nedá se vyčíst, co mu vlastně je. Hlavní roli hraje vysoká bolestivost. Na trénink si vzal celoobličejový kryt, jako teď nosí i Jiří Smejkal, a bylo vidět, jak je mu to nepříjemné. Logicky," pokračoval Škvor.

„Ale není úplně kam spěchat. Máme před sebou zápasy se Slovinskem a Norskem, tam Filipa Chytila asi úplně nepotřebujeme a není potřeba riskovat," dodal novinář.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Sestřih utkání MS Česko - LotyšskoVideo: Česká televize

Kdo je podle vás nejlepším českým brankářem dosavadního průběhu MS v hokeji?
Šimon Hrubec
9,8 %
Marek Langhamer
90,2 %
Celkem hlasovalo 10511 čtenářů.

Reklama