Hlavní obsah

ZAOSTŘENO NA PLAY OFF: Kovář musel být na sebe strašně naštvaný. Série Sparty s Třincem je exkluzivní, libuje si Antoš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během vyřazovací části extraligy nabízí Sport.cz pravidelně nový videopořad nazvaný Zaostřeno na play off. S renomovanými osobnostmi tuzemské hokejové scény analyzujeme, vážně a někdy i méně vážně, konkrétní sestřihy a momenty z dění na ledě. Hostem 12. dílu byl televizní spolukomentátor ČT a autor Břitvy na Sport.cz Milan Antoš. A téma bylo jasné - třinecké zmrtvýchvstání v šestém semifinále proti Spartě, které znamená, že finálového soupeře Pardubic určí až sobotní sedmý duel.

Zaostřeno na play off 12Video: Sport.cz

 
Článek

Sparta přitom byla finále blizoučko, v samém závěru třetí třetiny držela vedení 1:0, jenže dvě desetiny vteřiny před koncem základní hrací doby Oceláři srovnali, když se zpoza branky střelou o gólmana Kováře šťastně trefil Daniel Voženílek.

„I mě to donutilo zakřičet ´gól´, protože jsem si strašně přál sedmý zápas,“ říká Antoš, který Pražanům před vyrovnávacím gólem domácích vyčítal, že se zcela nechali strhnout hrou.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, domácí Voženílek v poslední sekundě základní hrací doby vyrovnalVideo: Tipsport Extraliga / BPA

„Podcenili to úplně všichni. Hráči, kteří měli stát kolem brány, se nechali zbytečně stáhnout do rohu. A nikdo navíc nebránil Voženílkovi praštit do puku. Byl to jediný moment, kdy sparťané udělali fatální chybu. Ta je ale nakonec stála celý zápas,“ mínil Antoš, který měl jinak pocit, že Sparta do té doby hrála výborně a měla soustavnější tlak než Oceláři.

Voženílkův gól si musel hodně vyčítat brankář Jakub Kovář. „Musel být strašně naštvaný sám na sebe. Takovou banální situaci řeší gólmani každý trénink s trenérem brankářů. Aby měli tyčku docvaknutou, aby ji chytli celou výstrojí - ramenem, bokem i nohou, aby puk nemohl nikudy propadnout,“ říká Antoš.

„Stane se, ale je to hrůzná smůla. Muselo to být frustrující pro celý tým,“ uvažuje.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Oceláři Třinec vs. HC Sparta Praha 2:1 ppVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Sérii tak rozhodne až sedmé utkání. Buď se Třinec stane prvním týmem v historii českého play off, kterému se podaří otočit z 0:3 na 4:3 na zápasy, anebo Sparta na šestý pokus konečně zvládne zápas číslo 7 ve vyřazovacích bojích.

„Sedmý zápas je čistý arch papíru. Je to hlavně o zkušenostech, a v tom je Třinec silnější. Umí je hrát a umí se k nim takticky postavit. Oceláři v nich nedělají chyby,“ uvažuje nahlas Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Třinec - Sparta, Oceláři se radují z vyrovnání sérieVideo: Tipsport Extraliga / BPA

Přesto favorizuje Spartu. „Je hrozně složité otáčet sérii s vědomím, že potřebujete vyhrát čtyřikrát v řadě. Navíc proti takhle silnému soupeři. Třinec je tak zkušený tým, že by to mohl zvládnout, osobně ale furt sázím na to, že vyhraje Sparta,“ tipuje Antoš.

Po dvouzápasovém disciplinárním trestu se navíc Pražanům vrátí do sestavy kapitán Michal Řepík. „Je odpočinutý, což může být zásadní faktor. Bude nabuzený a může roztrhat obranu soupeře. Zdá se mi, že Sparta se pořád snaží hrát hodně rychle, bruslit a to může být v sedmém zápase rozhodující,“ odhaduje Antoš.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Komunikace rozhodčího Antonína Jeřábka se sparťanem Pavlem KousalemVideo: Tipsport Extraliga / BPA

A doufá, že brzký začátek sobotního duelu (první buly bude vhozeno už ve 13:00) neodradí fanoušky od návštěvy libeňské O2 areny. „Sedmé zápasy jsou totiž skvělé a doufám, že přijde přes 15 tisíc lidí. Pro diváky je totiž tahle série exkluzivní,“ uzavírá mistr extraligy se Slavií z roku 2003.

Reklama