Hlavní obsah

Pokerový svátek Prague Poker Festival 2010

Ve včerejších nočních hodinách skončila ve smíchovském Card Casinu Prague jedna z nejočekávanějších českých pokerových sérií poslední doby. Prague Poker Festival 2010 nabídl pokeruchtivým nadšencům tři velké a velice atraktivní turnaje, které přilákaly užší českou špičku a my tak byli svědky velice kvalitního pokeru.

Foto: Pokerman.cz

Sál Card Casina

Článek

PPF 2010 Heads-up Championship

Jako první byl ve středu na programu heads-up event s názvem PPF 2010 Heads-up Championship. Turnaje s buy-inem 11.000 Kč se nakonec zúčastnilo 32 hráčů a i když se nedostavila naše elitní trojice Jan Škampa, Martin Kabrhel, Josef Šamánek, z české špičky jinak nechyběl prakticky nikdo. Ke stolům tak usedl například profesionální hráč herny PokerStars Martin Hrubý, Petr Jelínek, Tomáš Kvapil, Lukáš Dydek, Oldřich Trávníček a další.

Do hry se zapojilo i několik zahraničních hráčů - především jména Holanďana Petera Dalhuijsena nebo Kanaďana Kevina Ayowa nejsou na českých turnajích vůbec neznámá. K vidění byli v Praze i Slováci Martin Šujak, Andrej Nagy, Michal Medveď nebo Peter Ješko.

Všichni hráči byli před začátkem turnaje nalosováni do klasického pavouku, přičemž ti, kteří v tom základním prohráli, dostali možnost své zaváhání odčinit v opravném formátu.

Této možnosti nevyužili pouze dva hráči - bez porážky postoupili do finálového souboje vítězného pavouku Josef Guláš a František Stříž. Oba si tím tak zajistili minimálně třetí pozici.

V druhém pavouku se skvěle dařilo překvapení turnaje Adamu Vlčkovi. Ten si nejprve v nervydrásajícím souboji poradil s Martinem Hrubým a poté dokázal překonat i Josefa Kolenu a Petra Jelínka. Vyřazením Jelínka si tak jako vítěz opravného pavouka zajistil umístění na vyplácených pozicích a čekal na něj souboj s poraženým z dvojice Stříž Guláš.

V něm byl nakonec úspěšnější Guláš a musel tak čekat, kdo se stane jeho finálovým soupeřem. Rozjetý Adam Vlček nakonec Stříže překonal a mohli jsme se tak těšit na vyvrcholení celého turnaje. Finálový heads-up mezi Adamem Vlčkem a Josefem Gulášem se hrál na na dva vítězné zápasy a napínavější průběh jsme si přát nemohli. První zápas vyhrál Guláš a v druhé velice pěkné hře se podařilo Vlčkovi srovnat krok. Rozuzlení nás tedy čekalo až v třetím heads-upu. V něm se z vítězství radoval Josef Guláš, který kromě 160 000 Kč pro celkového vítěze získal i nádherný pohár.

Vítěz Heads-Up Eventu Josef Gulášfoto: Pokerman.cz

1. Josef Guláš - 160.000 Kč

2. Adam Vlček - 89.600 Kč

3. František Stříž - 44.800 Kč

4. Petr Jelínek - 25.600 Kč

Deepstack Turbo 1 Million GTD

Po dvoudenních HU bojích čekalo na hráče další lákadlo. Turnaj s buy-inem 5.500 Kč, který nabízel garantovaný prizepool v hodnotě 1.000.000 Kč. Event nabízel i zajímavou strukturu, díky níž se zkraje hrál opatrný poker, ale později začala účastníky nutit k aktivní hře a o zajímavé situace nebyla rozhodně nouze.

Card Casino praskalo ve švech a ke stolům zasedlo dokonce 228 hráčů. Garance tak byla překonána a hrálo se o celkem 1.140.000 Kč. Není jistě třeba dodávat, že se turnaje účastnilo to nejlepší, co česká turnajová scéna nabízí.

Postupem času se pole zužovalo a my mohli odhadovat, kdo ze známých hráčů se objeví na finálovém stole. Dobře se vedlo Ondřeji Trávníčkovi, Martinu Povazníkovi, Davidu Táborskému, Ondřeji Vinklárkovi, Petru Novému a především Josefu Gulášovi, který po výhře Heads-up Championship opět předváděl skvělý výkon a dlouho se držel na špici celého pole.

Mezi poslední devítku hráčů se Guláš nakonec opravdu dostal a na kvalitně obsazeném stole ho doplňovali například 26. muž zatím poslední zastávky EPT v San Remu Ondřej Vinklárek nebo Petr Nový.

Josefu Gulášovi se turnajový double nepovedl a skončil 8. s odměnou 32.000 Kč. Ondřej Vinklárek se ve hře udržel o něco déle a mezi diváky se podíval jako pátý a bohatší o 71.800 Kč.

Rybník všem vypálil hráč s bulharskými kořeny Radko Kehayov, který za dobrý výkon inkasoval pěkných 216.000 a samozřejmě také pohár pro vítěze.

Nejlepší tři z Deepstack Turbo freezeoutufoto: Pokerman.cz

1. Radko Kehayov - 216.000 Kč

2. Štefan Kollár - 161.000 Kč

3. Petr Nový - 180.000 Kč

4. Tomáš Petrů - 135.000 Kč

5. Ondřej Vinklárek - 71.800 Kč

6. Vladislav Řehák - 54.700 Kč

7. Petr Hendrych - 42.200 Kč

8. Josef Guláš - 32.000 Kč

9. Petr Horák - 25.000 Kč

Czech Team Championship

Víkend se na PPF 2010 nesl ve znamení neokoukaného formátu týmových soubojů v turnaji Czech Team Championship. Ten byl vypsán pro čtyřčlenné týmy, které museli složit 22.000 Kč, tedy 5.500 Kč na jednoho hráče. Překvapila nakonec slabší účast a do hry se zapojilo pouze 24 týmů.

Systém turnaje byl jednoduchý - družstva byla rozdělena do tří skupin po osmi a každý jednotlivý hráč v sobotu odehrál 2 Sit and go turnaje pro 8 lidí. Jednotlivá místa byla bodově ohodnocena a do nedělního finále postoupily vždy tři nejlepší týmy z každé skupiny.

I při nízké účasti nebyla o dobrý poker nouze, protože složení některých týmů skutečně stálo za to. Vyzdvihnout musíme například nizozemský Team Unibet Holland ve složení Peter Dalhuijsen, Marc Adams, Paul Valkenburg, Tim van de Riet, Pokerman Pro Team s Lukášem Dydkem, Jaroslavem Vajglem, Oldřichem Trávníčkem, Ladislav Míkou nebo Kvicvinhursenka, v jejíchž řadách vystupovali 4 on-line profesionálové Ondřej „Kvickiller“ Goetz, Ondřej „Vinkyy“ Vinklárek, Petr „hurloon“ Jaroš a Duy „Dášenka“ Le Thanh.

Turnaje týmů mají vždy speciální náboj a o infarktové situace nebyla nouze, přičemž v Card Casinu panovala skvělá sportovní atmosféra.

Do nedělních bojů postoupilo následujících 9 týmů - Pokerman Pro Team, olinaprotým.ua, King Poker Club Beroun, PokerLoco, Budějcká šlechta, Jalta 111 Pro Team, Unibet Team, Pokergame.sk a Klub Flop.

Podle stejného systému se hrálo i druhý den. Na každého hráče čekaly 2 SNG turnaje a tentokrát se už bojovalo o 4 vyplácené pozice a poháry pro první tři týmy.

O titul se přetahovaly především tři týmy - olinaprotým, Budějcká šlechta a Unibet Team. Pro celkové vítězství si nakonec dokráčela sestava olinaprotým, druzí skončili borci z Budějcké šlechty a třetí příčku obsadil Unibet team. Na Team PokeLoco zbyla bramborová, avšak stále vyplácená čtvrtá pozice.  

Vítězný týmfoto: Poker production

Čtveřice nejlepších týmů

1. Olinaprotým.ua - František Novotný, Aleš Hudeček, Eva Šmídová a Antonín Felfel - 264.000 Kč

2. Budějcká šlechta - Milan Stanislav, Karel Kratochvíl, Dominik Bican a Peter Micaj - 180.000 Kč

3. Unibet Team - Jan Blahynka, Karel Kratochvíl, Tomáš Krchňák a Zdeněk Habala - 108.000 Kč

4. Team PokerLoco - Martin Ilavský, Anton Karasinský, Ján Svočák a Martin Svočák - 48.000 Kč

Reklama