Hlavní obsah

Boleslav čeká slavný Olympique Marseille

Souboj dvou ligových lídrů dnes uvidí francouzská Marseille. Na půdě domácího Olympique se v Poháru UEFA představí fotbalisté Mladé Boleslavi.

Článek

Los evropskéh poháru letos nebyl k českým klubům příliš milostivý. Asi nejhůř dopadla Slavia s Libercem, na které vyšel Tottenham, respektive posílená Crvena Zvezda Bělehrad. Spartu čeká skotský tým Hearts a český vicemistr narazí na momentálně vedoucí tým francouzské ligy. Slavný Olympique Marseille byl loni na domácím Stade Velodrome téměř k neporažení, což mu vyneslo konečné páté místo a účast v evropských pohárech. Ani na cizích hřištích se mu ale nedařilo špatně, což ovšem není nic proti tomu, co zatím předvádí letos. V prvním utkání sezony sice ztratil body na hřišti Sedanu, od té doby ale nepoznal nic jiného, než vítězství. Nejprve porazil Rennes, poté si body odvezl z Auxerre, znovu doma vyhrál nad Le Mans a poslední obětí týmu z Marseille je další slavný klub, Paris St. Germain. Ten sice vstřelil gól a ukončil tak sérii Olympique bez obdrženého gólu, to ovšem jen zmírnilo prohru 1:3. "Marseille si zaslouží vést," řekl po utkání obdivně trenér Paříže Guy Lacombe. "Na začátku sezony měli výhodu, protože odehráli několik utkání v Intertotu," dodal.

Dnes ovšem Marseille narazí na další tým, kterému se začátek sezony vyvedl. Tedy alespoň v lize - předkolo Ligy mistrů totiž nezkušená Mladá Boleslav nezvládla a s tureckým Galatasarayem prohrála celkově 3:6. V domácí soutěži se ale hráčům trenéra Uhrina mladšího daří, v šesti kolech ztratili jen dva body po remíze s Plzní. Do Francie proto mohli odcestovat jako sebevědomý tým, přestože vědí, že je čeká vynikající soupeř. "Olympique Marseille má výborné mužstvo s reprezentanty několika různých zemí, po mnoha letech opět hraje o titul a podobně jako my určitě udělá všechno pro vítězství," řekl mladoboleslavský trenér, který varuje především před francouzským reprezentantem Riberim. "Má vynikající finální přihrávku a musíme se snažit, aby žádnou nedal. Osobně jej bránit nebudeme, protože se v defenzívě musíme se věnovat více soupeřovým hráčům," dodal Uhrin, který stále váhá, koho postavit místo potrestaného Abrahama.

Bookmakeři dnes českému týmu příliš šancí nedávají; za jasného favorita považují domácí Olympique, na který vypsali kurs 1.30. Věříte, že Uhrinovi svěřenci dokáží ve Francii uhrát alespoň bod a mít tak dobrou pozici před odvetou? Potom si vsaďte na neprohru Mladé Boleslavi v kursu 2.91.

Reklama